Nektarynka2
Fanka BB :)
NieA sprawdzasz paskami ketony w moczu?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NieA sprawdzasz paskami ketony w moczu?
Hej. Ja po teście glukoza.
Na czczo 4,7
Po godzinie 9,95
Po 2 godzinach 8,49
Wizyta u gina we wtorek
No to bez dwóch zdań zmiana żywienia. Ciekawe czy gin mi wpisze cukrzycę w kartę czy nie ,jak do tego podejdzie.W sumie ledwo, bo ledwo ale mieścisz się widełkach.
Ja pewnie bez spiny, ale byłabym sobie na diecie
Myślę, że odeślę Cię do diabetologa. Diabetolog pewnie zleci dietę i kontrolę glukometrem na czczo i godzinę po posiłku.No to bez dwóch zdań zmiana żywienia. Ciekawe czy gin mi wpisze cukrzycę w kartę czy nie ,jak do tego podejdzie.
Hej moja diabetolog mówiła że od około 38 tc ta cukrzyca powinna odpuścić a wygląda na to że jest jeszcze gorzej mam jakieś dziwne wyskokina czczo jest ok, ale wyczytałam już że to może oznaczać problem z łożyskiem czy któraś ma takie doświadczenia ?
U nas od początku insulina, teraz 27 j o ile przed posiłkami i na czczo ok to po wywala w kosmos po 180 po głupiej zupie jarzynowej bez ziemniakówDziwny lekarz bo właśnie cukrzyca czym wyższa ciąża tym gorsza. Albo z samej diety przejście na insulinę, albo coraz większe dawki insuliny![]()
Dokładnie tak to wyglądało już od 35tc i wcześniej. Dlatego w 38+5 już rodziłam ;-)U nas od początku insulina, teraz 27 j o ile przed posiłkami i na czczo ok to po wywala w kosmos po 180 po głupiej zupie jarzynowej bez ziemniaków![]()
Ok dzięki za odpowiedz jutro mam ginekologa zobaczę co powie na ten temat jutro będę 38+3Dokładnie tak to wyglądało już od 35tc i wcześniej. Dlatego w 38+5 już rodziłam ;-)