Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A obiad dwudaniowy jadałam tylko u swej matki.Mam pytanie do dziewczyn, które znają się na wynikach badań. Jak do tej pory w ciąży cukier robiłam 2 razy. Pierwszy raz mniej więcej w drugim tygodniu ciąży - nie miałam pojęcia, że dzidziuś już jestMój wynik wówczas to 111 mg%. Zarówno lekarz rodzinny, jak później ginekolog (na pierwszą wizyte "ciążową" zabrałam te wyniki skoro już były) powiedzieli, że to dość wysoki wskaźnik, z tym że rodzinny powiedział, że ok, a gin twierdził, że trzeba ograniczyć spożycie cukru (dodam, że jestem szczupła, choć jeszcze 1,5 roku temu ważyłam 30 kg więcej).
W każdym razie dzisiaj odebrałam nowe wyniki. Tym razem wynik podany jest w innych jednostkach i nie umiem tego porównać. Co prawda pani, która wydawała mi wyniki powiedziała, że pod względem glukozy są doskonałe i widzę również, że mieszczą się w normie, ale jednak nie mam pewności. A brak pewności wiąże się z tym, że moja dieta nie zmieniła się prawie wcale (widać jestem słabym człowiekiem).
Dzisiejszy wynik to 4,2 mmol/l przy normie wskazanej na druczku 3,6-5,8. Co o tym sądzicie? Dlaczego teraz wynik jest w innej jednostce? A może źle "zleciłam" badanie? Nie miałam skierowania i sama powiedziałam, że chcę morfologię, mocz i cukier... Help.