reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cykl bezowulacyjny - potrzebuję porady😓

reklama
W PCOS warto zadbać też o prawidłową suplementację - są badania o pozytywnym wpływie inozytolu i NAC 😊 ja biorę prenacaps OVi 2x dziennie po 3 miarki + 600 mg NAC. Dodatkowo warto wyrównać wszystkie niedobory witamin z grupy B, D3, magnez żeby jak najbardziej wspomóc ciało podczas starań 😊
Edit. W inofemie jest inozytol, ale podobno najlepiej działa taki, który ma stosunek 40:1 myo i chiro inozytolu. Nie mówię, że inofem nie zadziała, ale warto się zagłębić w temat 😊
Ja jestem już po konsultacji z innym ginekologiem i kolejnym USG. Niestety tak obraz usg pokazuje , że prawy jajnik jest na 100% pcos, dostałam skierowania na badania , które mam wykonać w 2-5 dniu cyklu i progresteron po owulacji, do której nie dochodzi niestety bo są pęcherzyki ale niestety wszystkie małe i słabe endometrium 😪 po wynikach krwi , zobaczymy co dalej i jakie mam dodatkowo niedobory ale zapewne skończy się stymulacja owulacji aby powróciła .

Ja jestem już po konsultacji z innym ginekologiem i kolejnym USG. Niestety tak obraz usg pokazuje , że prawy jajnik jest na 100% pcos, dostałam skierowania na badania , które mam wykonać w 2-5 dniu cyklu i progresteron po owulacji, do której nie dochodzi niestety bo są pęcherzyki ale niestety wszystkie małe i słabe endometrium 😪 po wynikach krwi , zobaczymy co dalej i jakie mam dodatkowo niedobory ale zapewne skończy się stymulacja owulacji aby powróciła .
Jestem w lekkim szoku , bo ginekolog do której chodziłam mówiła że nic z tym nie trzeba robić ..

Jestem w lekkim szoku , bo ginekolog do której chodziłam mówiła że nic z tym nie trzeba robić ..
Hej, to nie koniec świata, chociaż może się tak wydawać! 😄 brałaś tabletki antykoncepcyjne? Ja brałam ciągiem przez prawie 10 lat, po odstawieniu też się wyszyło rozregulowało. Aktualnie jestem 10 miesięcy po odstawieniu i powoli wracają mi owulację - raz są, raz ich nie ma, ale pęcherzyki rosną pomimo tego, że lewy jajnik od początku był totalnie wyłączony teraz zaczyna powoli pracować 😊

Hej, to nie koniec świata, chociaż może się tak wydawać! 😄 brałaś tabletki antykoncepcyjne? Ja brałam ciągiem przez prawie 10 lat, po odstawieniu też się wyszyło rozregulowało. Aktualnie jestem 10 miesięcy po odstawieniu i powoli wracają mi owulację - raz są, raz ich nie ma, ale pęcherzyki rosną pomimo tego, że lewy jajnik od początku był totalnie wyłączony teraz zaczyna powoli pracować 😊
Właśnie nigdy nie brałam , wcześniej mi ginekolog wcisnąć chciał ale jakoś nie chciałam.. 🤔

Do góry