reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czas dla mamy

reklama
ja slyszalam ze rozstepy na brzuszku czy piersiach to moga wyjsc nawet po porodzie. Tak miala moja znajoma :-(

Anadri dzis w tesco widzialam z palmersa maslo typowo na rozstepy na brzuchu. Ja bardzo lubie ta firme wiec moze akurat cos pomoze? cena okolo 5 funtow. Sa na dziale dziecieco- ciazowym. a jak nie to moze w bootsie tez maja :)

a jak sie karmi mozna na solarium ? :-p:zawstydzona/y:

Gdy karmiłam mojego pierwszego synka, jak miał 3 miesiące byliśmy zaproszeni na wesele i pozwoliłam sobie na 3 wizyty 5 min w solarium. Gdy to powiedziałam kolezankom to mnie porządnie ochrzaniły, ale mi naprawdę nic nie było a Kamilkowi z trochę opalonego cyca tez mleczko smakowało:tak::tak::tak:. A po 3 razach juz skora troszeczke lepiej wygladała:tak:

zaciekawil mnie temat solarium i wszedzie czytam ze mozna

cytuje

"Czy kobieta karmiąca piersią może korzystać z solarium?odpowiada Monika Staszewska, położna, Fundacja Rodzić po Ludzku, Poradnia Laktacyjna miesięcznika ?Dziecko?

Tak, może. Promieniowanie ultrafioletowe (UVA)nie ma wpływu na jakość i ilość mleka. Natomiast ze względu na własne zdrowie należy zachować umiar i korzystać ze sprawdzonego, pewnego gabinetu kosmetycznego, w którym łóżko opalające jest dobrej jakości."

a na wszystkich forach matki wypowiadaly sie ze mozna i ze chodzily i nie mialo to wplywu na laktacje, sutki jednak zakrywaly platkami kosmetycznymi.

rozbawil mnie jeden komentarz

"oczywiscie, ze mozesz!
Faktycznie wyjęta pierś do karmienia a blada to katastrofa.
Powinnas cała być pięknie opalona.
Pamietaj aby tak odkryć piersi pod lampami aby się równomiernie opaliły.
Wiesz jaka to rozkosz dla niemowlaka gdy widzi takie piękne opalone sutki!"

(...)
"oczywiscie, ze mozesz!
hahahah.... nie wiem jak wam, ale mi sutki to "poczarniały" prawie na samym początku ciąży... więc dziedzic tak czy siak będzie zadowolony, jak nic:-D:-D
ja słyszałam że sie nie powinno , więc poczekam
dzięki bogu zima jest, i na plaży rozbierać się nie będziemy. ja też poczekam. :-p

Anadri dzis w tesco widzialam z palmersa maslo typowo na rozstepy na brzuchu. Ja bardzo lubie ta firme wiec moze akurat cos pomoze? cena okolo 5 funtow. Sa na dziale dziecieco- ciazowym. a jak nie to moze w bootsie tez maja :)

ja uzywam tego masla, jest super, tylko tak strasznie slodko pachnie,ze mi sie niedobrze robi, nie przepadam za tym zapachem :eek: w takim plaskim, okraglym pudelku, jak duzy krem nivea. jak na razie nie mam ani jednego ciazowego rozstepu, nawet wydaje mi sie,ze te starsze odchudzeniowe jakos mniej widoczne :tak:

a na swieze rozstepy najlepszy bio - oil, znam osobe, u ktorej znikly, choc to podobno niemozliwe. ale trzeba naprawde uzywac regularnie i to przez 2-3 miesiace

Mi też brodawki pociemniały..
Co do solarium, to zawsze je zakrywałam podczas opalania..
A co ciekawe przestałam się opalać zanim jeszcze zorientowałam się, że jestem w ciąży:) Jakoś odechciało mi się:) A przedtem to regularnie.
Dziewczyny, jak z tymi rozstepami.. Mojej szwagierce wyszły niestety po..

zaciekawil mnie temat solarium i wszedzie czytam ze mozna

cytuje

"Czy kobieta karmiąca piersią może korzystać z solarium?odpowiada Monika Staszewska, położna, Fundacja Rodzić po Ludzku, Poradnia Laktacyjna miesięcznika ?Dziecko?

Tak, może. Promieniowanie ultrafioletowe (UVA)nie ma wpływu na jakość i ilość mleka. Natomiast ze względu na własne zdrowie należy zachować umiar i korzystać ze sprawdzonego, pewnego gabinetu kosmetycznego, w którym łóżko opalające jest dobrej jakości."

a na wszystkich forach matki wypowiadaly sie ze mozna i ze chodzily i nie mialo to wplywu na laktacje, sutki jednak zakrywaly platkami kosmetycznymi.

"oczywiscie, ze mozesz!
skad sie biora takie durne baby....:eek: a co to dziecku za roznica no masakra...

co do tego masla to ja go uzywalam idupa...wiec to niestety naprawde zalezy od skory, ale zawsze warto sprobowac;-)

reklama
szczerze, to sama jestem w szoku, ze na razie nie mam zadnych na brzuchu, bo z odchudzania mam na posladkach, a od niepamietnych czasow mam tez w okolicy ledzwiowej i te nie mam pojecia skad sie tam wziely, bo ani jakos specjalnie nie chudlam ani nie tylam i nawet o nich nie wiedzialam,az dobrych kilka lat temu ktorys z moich bylych mnie nie uswiadomil :confused2:
po porodzie zamierzam zakupic bio - oil, tylko ja do systematycznych nie naleze i szybko sie zniechecam. nawet teraz smaruje sie bardziej co 2 dzien, jak mi sie przypomni, a nie 2 razy dziennie, jak sobie zakladalam :zawstydzona/y:

Do góry