Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jak mi ja wpisza na liste dopalaczy to bede plula.
Livastrid, dziekuje za zaproszenie. wiesz... Rok temu bylam na styczniowkach. Na tych co w 2011 mialy rodzic. Jakos tak mi sie wydaje jakbym wchodzac na taki watek za wczesnie sie cieszyla. Ta ciaza caly czas powiazana jest z duzym lekiem, nie chce truc szczesliwym "ciezarowkom" swoim marudzeniem.Produkty zawierajace duze ilosci wit. A takie jak tluste ryby, watrobka, pelne mleko... Smietana, maslo, jaja, ostroznie, z tego samego wzgledu. Nadmiar wit. A moze doprowadzic do poronienia w poczatku ciazy badz do znieksztalcenia dziecka - moze prowadzic do wad twarzoczaszki. Zeby byla jasnosc - w formie beta karotenu wit. A nie jest szkodliwa, wiec nie bojmy sie marchewki.;-)
lista dobra i mam nadzieje ze bedzie sie powiekszac.
krotka uwaga na temat sushi - mozna jest sushi w ciazy. w krajach skandynawskich jest to we wszystkich ksiazkach ciazowych. warunek tylko zeby ryby z ktorych sie bedzie robilo sushi musza byc dzien wczesniej zamrozone i dopiero z rozmrozonego mozna jesc sushi
ja słyszałam, że śledzi nie wolno jeszcze jeść, gdyż marynowane są w rzeczywistości surowe i grozi to listeriozą...można w razie dużej ochoty na śledzia kupić surowego i go ugotować![]()
jak mam byc szczera zachowalabym duza ostroznosc piszac, ze glutaminian sodu jest narkotykiem czyli srodkiem odurzajacym

) już od roku przed zajściem w ciążę, wiec teraz pewnie miną ze 2 lata... i juz nie czuję potrzeby ani solenia potraw, ani ich doprawiania "wegetkami". Choć na poczatku łatwo nie było, zwyczajnie mi tego brakowało.
) znaczenie terminu "narkotyk". Raczej podkreślił w ten sposób, że ta substancja działa na nasz mózg, stymuluje go, sprawia, że po pewnym czasie konsumowania glutaminianu, zwyczajnie zaczyna brakować nam go w pożywieniu - po prostu przestają nam smakować normalne, bezglutaminianowe produkty. A na pewno smakują już mniej...
A jak cos działa na nasz mózg, w jakikolwiek sposób zakłócając i stymulując jego działanie - już mi się nie podoba. Nie podoba szczególnie ze względu na rozwijające się we mnie dziecko, którego rozwój może byc przez to zaburzony.
natomiast nie pisz Patisa, cytujac jakas strone, ze to narkotyk, bo z punktu widzenia prawnego narkotyk jest substancja, ktora przyjmowana reguralnie prowadzi do uzaleznienia fizycznego.
No wiadomo trzeba uważać z lekami, mój gin kazał mi nie brać żadnych tabletek zawierających ibuprofen (czyli nurofen, ibum, itp), na rzecz paracetamolu (apap najbezpieczniejszy)
ja jadlam krewetki