reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Wyszło Ci tak z monitoringu ? Bo 10 dni jak na fazę lutealna to trochę jakby mało.... To nie jest tak, że jak faza lutealna ma mniej niż 12 dni to jest problem z zagnieżdżeniem się zarodka ? Ja mam cykle 31 dniowe i owulka w 16-17 dniu cyklu. Wiadomo każda kobieta inna ale zaciekawiła mnie twoja długość fazy lutealnej
Z progesteronu. Badałam go w poprzednim cyklu, w 18 dniu był poniżej 3 a później za szybko zaczął spadać i dlatego mam brać duphaston od 20 dnia. Może to być przyczyną moich poronień.

reklama
20230609_074956.jpg

Wkurzam się na siebie, bo jeśli o diety chodzi, to mam strasznie słomiany zapał... Zawsze przychodzi jakiś moment kryzysowy i wszystko szlag trafia. Byłam już 3 razy pod opieką dietetyka i też na nic się to zdało. Główną moją bolączką są słodycze i za każdym razem przez nie właśnie przegrywam tę walkę. 😐

Na tych wcześniejszych testach też jest cień taki, jak miałaś kiedyś, więc po takim czasie też nie nastawiałabym się na ciążę niestety, a po prostu na następny raz zmieniłabym testy na inne.

reklama
Z progesteronu. Badałam go w poprzednim cyklu, w 18 dniu był poniżej 3 a później za szybko zaczął spadać i dlatego mam brać duphaston od 20 dnia. Może to być przyczyną moich poronień.
Skoro zrobiłaś progesteron w 18 dniu cyklu a w 19 dniu cyklu niby masz owulację to przecież zrobiłaś go za szybko żeby wiedzieć czy owu była... Żeby sprawdzić czy owulacja była to progesteron robi się 7 dni bo domniemanej owulacji 😉 Dziewczyny niech mnie któraś poprawi jak coś źle pisze. ..

Do góry