natasia142
Fanka BB :)
Córka Lena lub Anastazja a dla chłopca jeszcze nie wiem. Osobiście bardzo mi się podoba imię GniewoszCzy dzieci na które czekacie mają jakieś imiona? Moja córeczka ma na imię Marcelinka. Czekam na Marcyśke!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Córka Lena lub Anastazja a dla chłopca jeszcze nie wiem. Osobiście bardzo mi się podoba imię GniewoszCzy dzieci na które czekacie mają jakieś imiona? Moja córeczka ma na imię Marcelinka. Czekam na Marcyśke!
Anastazja - bardzo ładne ,Córka Lena lub Anastazja a dla chłopca jeszcze nie wiem. Osobiście bardzo mi się podoba imię Gniewoszale mojemu staremu się nie podoba ....
Mam Tymka łobuziakaZosia albo Tymek![]()
No u mojego niestety były zarówno choroby w dzieciństwie i coś tam jeszcze, ale ze nie chce podejmować diagnostyki i był tylko raz na badaniu nasienia i u androologa, to nie dowiemy się więcej.Miałam już tu nie pisać ale jest tu dużo dziewczyn mających problem po stronie męskiej więc się z wami podzielę. Oglądałam godzinny live z andrologiem klinicznym odnośnie nasienia. I chłop ciekawie mówił.
Najważniejsze w skrócie :
- jasne, że ma znaczenie to co teraz czyli dieta i ruch ale to nie jest najważniejsze. Płodność męska zaczyna się już w brzuchu. Na płodność męska mają wpływ (wiadomo, że nie u wszystkich, mowa o tych obniżonym nasieniem) przebyte choroby w dziecinstwie (szczególnie świnka), zabiegi, choroby wirusowe. I jak chłop chce się napić piwa po pracy to niech się napije bo to serio nie ma aż tak dużego wpływu na nasienie. Bo przecież dużo pije i pali a zapładnia od tak.
- otyłość. Sama w sobie nie ma wpływu chyba, że wiąże się z cukrzycą, nieleczonymi chorobami, hormonami itp, sama w sobie nie bardzo.
- jeśli jest słabe nasienie to trzeba szukać przyczyny, on zawsze patrzy całościowo na nasienie, usg, przebyte choroby, bakterie. Duże znaczenie ma np wielkość jąder.
- znaczenie mają też geny dlatego w klinikach przy invitro są pytania o rodzeństwo faceta i czy ma braci, a bracia mają problemy z płodności.
Ogólnie to jeśli jest słabe nasienie to jest jakiś głębszy problem często trudny do znalezienia.
No i do tego jeszcze jest kobieta i cały złożony proces zapłodnienia.