Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Galaxia jestem tu od 2006. Wracać chcemy za 2-3 lata. Po tylu latach może być ciężko ale myślę że warto żeby być bliżej rodziny, przyjaciół i maluchy żeby znały swoj kraj.
Podziwiam za decyzję. Ja się chyba zdecyduje dopiero na emeryturze. Pamiętam jak nie miałam za co dziecku mlleka kupić i jak zdarzało się ze miesiąc w miesiąc musieliśmy brać tzw chwilówki żeby mieć kasę :-( Nie wyobrażam sobie na razie powrotu
Hej
ja sobie nie wyobrażam wyjazdu z Polski. Pewnie czasem jest ciężko ale mam to szczęście że mój zarabia ok.
Dziewczyny ile czekałyście na wyniki badań?
Galaxia mam dość stabilną sytuacje w Pl więc tu jestem ale w każdej chwili mam do czego wracać. Mam mieszkania na wynajem więc zawsze to jakiś pieniądz. Pójdziemy do pracy i jakoś to będzie
Ja bede chciala wychowac dziecko w dwoch jezykach... tzn. ja bede mowila po polsku a tatus po niemiecku bo on jeszcze za slabo zna polski, chociaz grzecznie uczy sie na kursie i jak rozmawiam przez telefon to troche rozumie, wiec koniec z tajemnicami ;-). Poza tym od drugiego trymestru poprosze siostre i rodzicow zeby mi w Pl zbierali ksiazeczki typu "Poczytaj mi mamo". Ciekawe czy mozna je jeszcze kupic. W domu mam plyty z piosenkami dla dzieci (fasolka, mis uszatek itp.) Kupilam dla siebie jak tesknilam ;-). Dziecko bedzie mialo podwojne obywatelstwo wiec niech same zdecyduje ktore zatrzyma jak skonczy 18 lat :-).
Happy79, widze ze mamy zen sam plan[emoji4], moj tez juz duzo za duzo rozumie po polsku i jak czasem chce cos powiedziec zeby nie zrozumial to uzywam slow ktore sa malo uzywane, ale i tak doe najczwsciej domysla[emoji4], pojetna bestia[emoji173]️
A mi jest cały czas niedobrze ale nie wymiotuję, bolą mnie piersi i są ogromne (dużo szybciej urosły niż w 1 ciąży) i mam coraz większy brzuch ;-) mam nadzieję, że to zwiastuny iż wszystko jest w porządku. Wizyta u gina w czwartek, a usg w następny poniedziałek.
Mry to mogą być objawy cholestazy ale wydaje mi się, że na to za wcześnie. Nie wiem też czy wtedy występuje wysypka. Wydaje mi się, że wapno można w ciąży spożywać. Ja brałam w trakcie karmienia piersią. W razie wątpliwości zadzwoń do szpitala na IP i zapytaj