motylek05
Fanka BB :)
Ja jeszcze bez leków ale musze ciśnienie mierzyc 2 razy dziennieDziewczyny jak u was z ciśnieniem tętniczym? Któraś ma już skoki ciśnienia i leki?
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja jeszcze bez leków ale musze ciśnienie mierzyc 2 razy dziennieDziewczyny jak u was z ciśnieniem tętniczym? Któraś ma już skoki ciśnienia i leki?

Moj lekarz mówił mi ze jak bede miala dwa dni wyższe niz 140/ 90 to mam sie do niego zgłosić po leki. Ja bym na Twoim miejscu z lekarzem skonsultowala tak wysokie cisnienie.Ładnie zeszło. U mnie ostatnio dochodzi do 150/99 i chyba pora na jakieś leki. Póki było w okolicach 140 to jakoś się tym nie przejmowałam. Ale ostatnio to już trochę za dużo i dotego jeszcze białko w moczu. Coś czuję że będzie ciekawie... Czekam na dokładne wyniki po wczorajszych badaniach. Ale nie wygląda to dobrze.

Ja już po konsultacji lekarskiej... Na szczęście za jakiś tydzień będę w Polsce to może dostanę jakieś leki... W ramach porady od położnej zalecenie nie mierzenia ciśnienia dostałam by się nie stresowac[emoji4] u nas jest trochę inaczej ja w PL tu nikt się nie przejmuje ciąża.
Moim zdaniem tak jak na prenatalnych. Moje bobo niby było młodsze o tydzień, a potem mój nowy prowadzący i lekarz na prenatalnych powiedzieli że, nie pradwa i lekarz musiał mieć zły sprzęt. Bobo jest dokładnie takie jak z wyliczeń z OM.Dziewczyny jak byłam na prenatalnych to lekarz powiedział że dziecko jest wielkości odpowiadającej 12t4d kiedy według OM to 11t6d i powiedział że data porody się zmienia i napewno będzie wcześniej tj 23.06 i wyczytałam że to właśnie tym terminem z prenatalnych powinno się sugerować bo jest najbardziej miarodajne i właśnie moje pytanie to jak mam teraz liczyć ciążę? Jestem w 12 tygodniu czy w 13?
![]()
GratulujęJa też już po prenatalnych. Dziecko starsze 3 dni, czyli termin mi się przesunął na 22.06. Na 80 % Dziewczynka [emoji4]
![]()
![]()