reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jako ze zostalam nazwana przez jedna mame malo udzielajaca sie na forum(w dobrej mierze ofc) lece sie tlumaczyc..

Dziewczyny siedze przez ksiazkami kazda wolna chwile w dodatku te praktyki 8h dziennie plus 2h na dojazd..dziecko alergicze wiec leki inhalacje dieta i swieta czyli porzadki, pierniczki dla alergikow itd..

Przepraszam wiem..malo mnie tutaj..to sie poprawi juz w styczniu jak bedzie po egzaminach i praktykach..

Pozdrawiam Was goraco

Wiem co czujesz ;)
Ja odpuściłam. Nie mam siły na tyle nauki co wcześniej, moje zdrowie fizyczne i psychiczne są ważniejsze niż średnia na pasek ;) Choć czasem mam do siebie żal, bo wiem że gdybym czemuś poświęciła więcej czasu to poszło by mi lepiej, a mnie się zwyczajnie nie chciało.
Za rok będzie jeszcze gorzej... trzeba to przetrwać.
Damy radę;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Wiem co czujesz ;)
Ja odpuściłam. Nie mam siły na tyle nauki co wcześniej, moje zdrowie fizyczne i psychiczne są ważniejsze niż średnia na pasek ;) Choć czasem mam do siebie żal, bo wiem że gdybym czemuś poświęciła więcej czasu to poszło by mi lepiej, a mnie się zwyczajnie nie chciało.
Za rok będzie jeszcze gorzej... trzeba to przetrwać.
Damy radę;)

w57vyx8dubspq12k.png
Pewnie, że dasz radę!!! Czasami, gdy mamy więcej obowiązków, osiągamy lepsze rezultaty :-) No i jaka cudowana będzie motywacja do wszystkiego :-)

Jeeju jakie piękne rzeczy przygotowujecie ! A u mnie w tym roku nawet choinki nie będzie. Trochę mi wstyd ;) ale i tak nas nie będzie całe święta więc to trochę bez sensu... chociaż nacieszylabym oczy na tydzień przed... ale... za rok ubierzemy dla maleństwa ;)
Zmagam się z katarem od dłuższego czasu. I wyczytałam właśnie w mądrej książce że hormony ciążowe sprawiają że ciało puchnie a wraz z nim błony śluzowe. A alergiczki na ogół cierpią bardziej... a ja nią jestem.
Także tyle :)
Jutro idę na rzesy bo już mam tak Łyse oczy ze wstyd ;) mam nadzieję że wyleze szwagierce na fotelu ;) a pod koniec tygodnia zrobię sobie hybryde i będę olśniewająco wyglądała na święta;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Bellax - spokojnie nie bedzie gorzej , ja z roczną córka obroniłam licencjat na 5 . Ty też świetnie sobie poradzisz :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

Popieram!

Ja miałam kończyć studia w lipcu, rodzic miałam w sierpniu, niestety ciąża miała taki przebieg, że cały drugi semestr niemal leżałam w szpitalu z przerwami, co jechałam do szkoły (80km w jedną stronę) to potem skurcze i szpital - egzaminy końcowe zdałam we wrzesniu, magisterkę obroniłam gdy synek miał rok i 4m-ce - dałam rade napisać i obronic pracę, jest to możliwe i wam dziewczyny na pewno też się uda :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Witam się z Wami wieczorną porą :-) Dziś miałam gorszy dzień, powróciły mdłości i wymioty, mam nadzieję, że tylko na ten jeden dzień. Jeszcze 4 dni do pracy i wreszcie troche wolnego do 1 stycznia :-) Ktoś pytał o wizyty w tym tygodniu - w srode mam genetyczne. Trochę się denerwuję, ale będzie dobrze, przecież nie ma innej opcji prawda ? Buziaki dla Was

Oczywiście że będzie dobrze trzymam kciuki [emoji4] [emoji110]

w4sqskjo6e3xshfe.png

Jeeju jakie piękne rzeczy przygotowujecie ! A u mnie w tym roku nawet choinki nie będzie. Trochę mi wstyd ;) ale i tak nas nie będzie całe święta więc to trochę bez sensu... chociaż nacieszylabym oczy na tydzień przed... ale... za rok ubierzemy dla maleństwa ;)
Zmagam się z katarem od dłuższego czasu. I wyczytałam właśnie w mądrej książce że hormony ciążowe sprawiają że ciało puchnie a wraz z nim błony śluzowe. A alergiczki na ogół cierpią bardziej... a ja nią jestem.
Także tyle :)
Jutro idę na rzesy bo już mam tak Łyse oczy ze wstyd ;) mam nadzieję że wyleze szwagierce na fotelu ;) a pod koniec tygodnia zrobię sobie hybryde i będę olśniewająco wyglądała na święta;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeszcze wyleżysz , ja byłam w kinie chyba w 8 miesiącu to był kosmos- mała wbijała się w moje żebra, pozycji miałam milion na jednym fotelu i jeszcze 5 razy byłam zrobić siku [emoji38] teraz daruje sobie na koniec ciąży takie przyjemności.

Najlepiej będzie jak nasze dzieci skończą 1 i pół roku. U nas bombki latały po całym domu [emoji38][emoji1]

Święta z dziećmi mają ta magię, jesteśmy szcześciarami .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Wróciliśmy z mężem z kościoła zjedliśmy kolacje i odpoczywamy to prawdopodobnie ostatni taki spokojny wieczór przed świetami przynajmniej dla niego .
Mi ostatnio wyszło białko w moczu lekarz kazał dużo pic tak tez robiłam zobaczymy co wyjdzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Wigilia jak narazie wygląda bardzo , bardzo skromnie dwie potrawy , jedno ciasto .żadnych kolęd się nie śpiewa.,nie muszę się specjalnie ubierać gustowne spodnie lub sukienka .Tak to jest jak się święta spędza tylko we dwoje . Jak przyjdzie dzidziuś bardzo bym chciała żeby było tak super na święta jak u mnie w domu kiedy byłam mała , ze wszystkimi tradycjami nawet sianko pod obrus będę dawać .

reklama
Witam się wieczorowa pora :)

Dopiero o 20. wróciliśmy z zakupów. Kupiłam 2 sukienki w Reserved, majtki i 2 staniki. Naprawdę sukces :) Tylko mojemu Mężowi gorzej poszło, bo też chciał kilka rzeczy kupić i ostatecznie nic nie kupił, bo wszystko albo nie pasowało, albo źle leżało, itp. Szymus przeszczeliwy jak widział Mikołaja i nawet trochę pouczestniczył w zabawach w elfami, więc wypad do CH naprawdę udany :)

Zając na pewno uda Ci się wylezec. Ja pamiętam w pierwszej ciąży na 3 tyg. przed porodem wybraliśmy się z Mężem na film o prof. Relidze, ostatnio leciał w TVN. Matko, podobnie jak u Emki Szymus ciągle się rozpychał, siku wiecznie mi się chciało i oczywiście jak poszłam po raz kolejny siku, to się okazało, ze w między czasie było zakończenie filmu i końcówki nie obejrzałam, także słabo :(

Anusiek na pewno wszystko bedzie w porządku i zdrowego masz maluszka :)

Hihi, z tymi choinkami to troche prawda. W zeszłym roku na święta mój synek miał równo rok i generalnie choinka nawet stała cala bez uszczerbku, ale w końcu dziecko moje musiało posmakować choć jedna bombkę, na szczęście styropianową :-D

Piękne ozdoby świąteczne dzisiaj zrobilyscie Dziewczyny i sliczne pierniczki, które na pewno są pyszne :)

Załączniki

• received_983087435096213.jpeg
    received_983087435096213.jpeg
    40,4 KB · Wyświetleń: 100
Do góry