Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
na temat suszenia prania wiem co nieco . Mam male mieszkanie , bez balkonu i dodatkowo u nas w Irlandii jest duza wilgoć .Ja susze pranie w mikro łazience na suszarce , do łazienki wsadziłam odwilżacz powietrza ( ciągnie tyle prądu co dwie żarówki ) dodatkowo tak delikatnie puszcza cieple powietrze , pranie przez noc wysuszone , ręczniki i bluzy schną 2 dni . Pralko suszarki nie polecam , bo efekt jest mizerny , strasznie długo to trwa a o rachunkach za prąd nawet nie wspomnę .Mi się marzy suszarka bębnowa ale miejsca nie mam .Dziewczyny któraś z Was posiada może pralko-suszarkę lub ktos ze znajomych ma ? Potrzebuje opini bo mam mętlik w głowiezaczęłam ,,ogarniac, mieszkanie tak żebyśmy sie w czwórkę pomiescili na 40m :/ . Mielismy kupic cos większego ,ale chyba jeszcze ze dwa lata musimy pomieszkac w tym co mamy :/ musze dokupic szafe i.komode wieksza przez co nie bede miała miejsca na dużą suszarke na ubrania. Ostanio cały czas mysle czy nie zmienic pralki właśnie na pralko-suszarke żeby chociaż te grubsze ubrania nie musiały suszyc sie na mieszkaniu, tylko ze nikt wśród moich znajomych niema 2w1 :/ maja odzielnie suszarke i chwała ,ale jak.to jest z pralką :/
Suelen trzymam mocno za Was kciuki, bądź dobrej myśli. Jesteś w szpitalu lekarze wiedzą jak pomóc.Najpierw bylam na wywiadzie.
Pozniej pobranie krwii, jak z kaczki sposcili ze mnie
Mialam badanie szyjka krotka i rozwarcie cm
Usg dopochwowo wskazalo, ze szyjka jeszcze poleciala do 17mm i zrobilo sie jakies wpuklenie. Jakby tego nie wykryto w pore to za tydzien porod by sie zaczal
Zrobiono mi usg przez brzuch. Dziewczynki dalej rosna, ale zaczynaja miec roznice w wadze (jedna 340g druga 470):/ jedna lezy poprzecznie druga miednicowo. One maja dwa lozyska nie powinno byc podjadania. Jedna cos slabo rosnie i chca sprawdzic jej lozysko dokladnie. Ale jan slabo w to wierze, bo 26.01 byly rowne.
Wymaz mi pobrano i czekamy. Przy badaniu pojawily sie skurcze wiec podlaczono mnie od razu pod kroplowki, wstac moge tylko do lazienki.
![]()
Oh kurcze. Naprawdę trzymam za ciebie kciuki cały czas jak za własną rodzinę. Będzie dobrze. Lepiej teraz ze to wykryli niż miałoby być za późno.Najpierw bylam na wywiadzie.
Pozniej pobranie krwii, jak z kaczki sposcili ze mnie
Mialam badanie szyjka krotka i rozwarcie cm
Usg dopochwowo wskazalo, ze szyjka jeszcze poleciala do 17mm i zrobilo sie jakies wpuklenie. Jakby tego nie wykryto w pore to za tydzien porod by sie zaczal
Zrobiono mi usg przez brzuch. Dziewczynki dalej rosna, ale zaczynaja miec roznice w wadze (jedna 340g druga 470):/ jedna lezy poprzecznie druga miednicowo. One maja dwa lozyska nie powinno byc podjadania. Jedna cos slabo rosnie i chca sprawdzic jej lozysko dokladnie. Ale jan slabo w to wierze, bo 26.01 byly rowne.
Wymaz mi pobrano i czekamy. Przy badaniu pojawily sie skurcze wiec podlaczono mnie od razu pod kroplowki, wstac moge tylko do lazienki.
![]()
Gratuluję synka.Dziewczyny ja już po badaniuWszystkie parametry w normie, dzidziuś rośnie - waży 320 g.
No i okazało się, że chłopak, więc przełamuję passę dziewczyn z tego tygodnia![]()
To tylko trzymać kciuki by z szyjka było wszystko w porządku. Moze potrzeba trochę czasu by leki zaczęły odpowiedni pomagać.A ja dzisiaj u lekarza byłam.
Dalej macica twarda , mam leżeć. Juz nie wiedzą co mi dać. Chcieli dołożyć tabletki uspokajające ale mam niedocisnienie więc odpada .
Cieszę się bo mimo skurczy i tej macicy moja szyjka jest piękna długa ma 44mm [emoji16]

I ja muszę zacząć się pakować, wprawdzie daleko się nie wybieram tylko zmieniam piętro ale jednak sporo tego. O od marca zaczynamy remont już się boję.Hej Dziewczyny
Chyba nie dam rady Was nadrobic. Ja wlasnie po przeprowadzce. Boże! Co to za ulga nie wchodzic na 4 pietro...
Poza tym chyba wszystko ok...
Tylko kregoslup boli...
![]()
![]()