reklama

Czerwcowe mamy 2017

A miałaś robione oba badania na tym samym sprzęcie o przez tego samego lekarza?

oar8pg4n1kii9v0d.png
nie i tylko tym się pocieszam. Tylko że margines błędu chyba nie jest aż tak duży [emoji21]. za 3 tyg się okaże -pójdę na kolejne usg na ten sam sprzęt co dziś, więc będzie wiadomo czy dzidzia faktycznie rośnie skokowo, czy różnie pomierzyli.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Dziewczyny dziś robiłam kolejne badania moczu i krwi , bo w środę ginek i te ketony dalej są :( I jest ich więcej:( A może ja za mało jednak jem? Inne parametry moczu oky. Morfologia też w miarę oky, tylko limfocyty mam obniżone:(
Takie coś znalazłam na necie:
Ciała ketonowe w moczu w przebiegu cukrzycy są następstwem braku wrażliwości tkanek na insulinę oraz niemożności wykorzystania glukozy jako źródła energii.

Ketony w moczu mogą pojawić się przejściowo także z powodu:

• diety o niskiej zawartości węglowodanów,
  • unikania posiłku przed snem,
  • częstych wymiotów towarzyszących początkowemu okresowi ciąży (ketony w moczu na początku ciąży),
  • intensywnemu wysiłkowi fizycznemu,
  • gorączce.
  • przedłużającego się, wyczerpującego wysiłku fizycznego;
  • głodzenia się;
  • diety wysokotłuszczowej;
  • źle kontrolowanej lub nieleczonej cukrzycy;

Ketony w moczu w ciąży – profilaktyka i leczenie
    Aby nie doprowadzić do wystąpienia ketonów w moczu, a także by doraźnie je wyeliminować, należy przestrzegać kilku zasad:
    • jeść regularne posiłki, a tym samym dostarczać organizmowi stałe dawki glukozy (aby nie musiał korzystać z tłuszczów do produkcji energii),
    • zjadać małą kolację po 22,
    • wypijać duże ilości wody i innych płynów (aby wypłukiwać ketony),
    • nie odchudzać się! – będziesz miała na to czas po ciąży

Takie coś znalazłam na necie:
Ciała ketonowe w moczu w przebiegu cukrzycy są następstwem braku wrażliwości tkanek na insulinę oraz niemożności wykorzystania glukozy jako źródła energii.

Ketony w moczu mogą pojawić się przejściowo także z powodu:

• diety o niskiej zawartości węglowodanów,
  • unikania posiłku przed snem,
  • częstych wymiotów towarzyszących początkowemu okresowi ciąży (ketony w moczu na początku ciąży),
  • intensywnemu wysiłkowi fizycznemu,
  • gorączce.
  • przedłużającego się, wyczerpującego wysiłku fizycznego;
  • głodzenia się;
  • diety wysokotłuszczowej;
  • źle kontrolowanej lub nieleczonej cukrzycy;

Ketony w moczu w ciąży – profilaktyka i leczenie
    Aby nie doprowadzić do wystąpienia ketonów w moczu, a także by doraźnie je wyeliminować, należy przestrzegać kilku zasad:
    • jeść regularne posiłki, a tym samym dostarczać organizmowi stałe dawki glukozy (aby nie musiał korzystać z tłuszczów do produkcji energii),
    • zjadać małą kolację po 22,
    • wypijać duże ilości wody i innych płynów (aby wypłukiwać ketony),
    • nie odchudzać się! – będziesz miała na to czas po ciąży

Też to znalazłam. Mi się wydaję,że jem nieregularnie,przerwy pomiędzy posiłkami są zbyt długie i tu może tkwić problem.Muszę się zmusić do częstszych posiłków.
Co do cukrzycy to nie ma jak u mnie stwierdzić, bo obciążenie dwa razy nie przeszłam :oops:

Bo ludzie nie mysla... no ten dziad tak mnie wkurzyl... nie dosc ze wpycha sie po bulki, jakiejs dziewczynie odep hnal koszyk a ten koszyk we mnie. Przemilczalam bo w pore go zlapalam. Ale jak wychodzil, odwraca sie i nie patrzy gdzie lezie tylko lapami sie rozpycha a leb w koszyku i patrzy na ,,upolowane" bulki to opier&#^#am az milo. Chyba zrzuce zakupy na meza... albk weekendowo bedziemy robic razem na caly tydzien. Bo o tej godzinie w sklepach to tragizm...
A kolejki swoja droga... ale to juz wiekszej kultury od ludzi trzeba wymagac...
A poszlam glownie po cytryne bo jutro pije ;) napoj bogiń ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja mam jeszcze tydzien na zlapanie sil[emoji6] drugi raz to samo to ju zbyt wiele

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry