Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ale 50 centyl to idealny więc nawet jak ma trochę mniej to do 10 i tak daleko więc myślę że możesz trochę odetchnąć. Marcelek przybiera na wadze i to jest najważniejsze a granicą błędu do 300 gram więc w najgorszym wypadku mogła się pomylić o tyle więc i tak ładny wynikHej. Jestem po badaniach. Ogólnie to nie chce nawet komentować kompetencji rezydentki, która robiła mi usg bo jej komentarze i zagubienie mnie dobiły po 4h czekania....
Z jej pomiarów wynika, że Marcel wazy niecałe 1900g czyli w 9 dni przybrał ponad 600g (co oczywiście jest niemożliwe swoją droga heh) i wychodzi na 50centyl. Natomiast brzuch dalej mniejszy w stosunku do główki tak jak był. Za 2tyg. kontrola znowu...
![]()
Cudne te karty :-)@Emkamat @Monya @Kitya super wieści [emoji4] trzymajcie się dzielnie!
Ja dziś kolejny pomysł szyciowy wprowadziłam w życie [emoji38] miękkie karty sensoryczne do przyczepienia w łóżeczku i wózku. Dwustronne, najpierw prostsze a potem bardziej skomplikowane obrazki [emoji4]![]()
![]()
Drugi taki komplet mam też dla nowego bratanka, dziś go widziałam! Ja już chcę takiego maluszka w domu [emoji7]
![]()
Ja przy prasowaniu parę razy mało brzucha nie przypaliłam +10 do zręczności [emoji23]a mój brzuch ma 115 cm, a przytylam niby tylko 5 kg z waga aktualna 74 i wzrostem 172 cm wiec ostatnio ciągle wszystko zahaczam brzuchem i nigdzie sie nie mieszczę bo nie jestem przyzwyczajona![]()
Jest to jak najbardziej normalne. Szczególnie w momencie jak dziecko się porusza, tętno rośnie a potem.szybko spada do normy w okolicach 140.Dziewczyny byłam dzisiaj na ktg u położnych bo brzuch mnie pobolewa od paru dni i troszkę mnie zaniepokoilo tętno Małego tzn położna stwierdziła że wszystko jest super ale na cały zapis Jasiek miał dwa skoki tętna jeden 172 a drugi 162 reszta się trzymała w normach 130-155 czy takie skoki są normalne?
![]()
Lekarz wie co robiHej dziewczyny!
Wlasnie wróciłam od lekarza, niby wszystko ok bo szyjka długa, twarda i zamknięta ale mam strasznie twardy brzuch, ciagle sie spina i mam skurcze. Lekarz przepisał Nitrendypine, powiedział ze to lek obniżający ciśnienie (ktore i tak mam niskie, dzis 80/50) ale rozkurcza macice. Z jednej strony ufam lekarzowi i jak mówi, że lepiej brać niż martwić sie o przedwczesny poród to mu wierze, ale z drugiej strony trochę sie zestresowałam.
Czy któraś z Was bierze/ brała ten lek?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom