Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Brzuszek sie obniza de facto wtedy gdy glowka wpasowywuje sie juz w dno miednicy..wiec nwm czy jak jest inaczej to bedzie taki efektDo kolejnej pełni raczej nie dotrwam, bo 6.06 mam termin. A cc chce robić w terminie około porodowym czyli coś koło 30.05-2.06. Ale naprawdę liczę że zacznie się samo i pójdzie szybciej bo lepiej by było gdyby malutki sam chciał wyjść a nie tak na siłę i nagle go wyjeli.
czy któraś może wie czy jak mam dzidzie w ułożeniu poprzeczno-miednicowym ( raz tak raz tak), to brzuch mi się w końcu obniży czy nie za bardzo?
Bo M. mówi że poszedł troszkę w dół ale nie ma aż tak ogromnej różnica jak u niektórych z was
![]()

Wielkie gratulacjeHe he farciara [emoji6] no dzięki [emoji38]
Dostałam ten antybiotyk bo bylo mało wód. Tak jak pisze Monya żeby nie doszło do zakażenia. Potem mialam skurczyki [emoji4] Tak koło 3 zaczęły być silniejsze. O 4.20 wzięli mnie na porodowke i o 4.40 po 3 partych urodzilam [emoji38]![]()
![]()
Następna
Pełnia 9 czerwiec 2017
wtedy możemy rodzić
![]()
Eeeee bede juz gotowa z torba- moge rodzic w razie co [emoji23]Następna
Pełnia 9 czerwiec 2017
wtedy możemy rodzić
![]()
[emoji33] to ja okolo 14ego... po co mi mowilaaaaas [emoji87] ale to by sie pokrylo z II terminem z usg polowkowegoJa jam zaczęłam chodzić do sr to położna mi kazała wyznaczyć dni w które powinnam mieć miesiączkę i ich okolicach oszczędzać się bo najczęściej wtedy dochodzi do poronienia, porodów itd. I faktycznie jak trafiłam z plamienia i zaczynającym się rozwarcie to był to taki termin. Teraz każdy na wstrzymanym oddechu przechodzęTeraz od 27 mam "czerwone dni" więc z pełnia się nie pokryje ale idealnie na przeprowadzkę i jak ja mam się oszczędzać
![]()
Ja ulozyc musze bo wygladam jak oklaply, zmokly kurczakAnulka , super gratulacjeBasia prześliczna
Zając, ja może nie układałam włosów bo mam długie więc będa i tak związane, ale umyte co dzień i mejkap zawsze był![]()
![]()
Ja tez domówiłam ciuszków [emoji85]Nie straszcie mnie tymi zabobonami , bo ja czułam ruchy już 15-16 TC. Czyli powinnam się już rozpakowywać. Co prawda torba spakowana , ale dokupiłam kilka małych ubranek i czkam na kuriera a kilka ubranek czeka na pranie. Tak sobie wgrałam , że dziecko będzie małe , bo sprawdziłam w książeczkach zdrowia, że ja byłam mikrusem i mój mąż. Ja nie ważyłam nawet 3kg. Amelia też mikruska , bo w 42 tyg miała 3300. Położna powiedziała, że ona tutaj czuje duże dziecko. No nic USG za 2 tyg. Za 3 mam okulistę.
Ten 9 czerwiec nawet by mi pasował. 2 dni po terminie![]()
![]()