Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hmm nie wydaje mi się...może do terminu coś ruszy, a jak nie to w różnych szpitalach różnie wywołują, u mnie od 5 doby po terminie. Po co się nakręcać? Może uda się urodzić przed terminemHej Dziewczyny!
mam termin na 05.06, dzis na kontrolnej wizycie az ginekolog sie zdziwił, bo wszystko miękkie, nic sie nie skraca, no czyli nic sie nie dzieje... kolejną wizyte planuje ustawić na 05.06. czyli w dzien porodu - i teraz pytanie: czy mogę zażyczyć sobie / zażądać skierowania do szpitala na wywołanie ? Dzidzia i tak juz jest sporych rozmiarów, nie wyobrazam sobie czekania do 42 tc.
A na tym usg ostatnim lekarz zbada obwod glowki ? Czy nie maja takich mozliwosci ?W sumie to chyba nie waga ważna do sn tylko obwód główki. Zacznę robić te masaże krocza bo na usg w 36t0 główka wyszła na 38t2 [emoji14]
Chyba mogę porzucić marzenia o nie nacinaniu
![]()
I będą kolejne tematy do rozmów na forumPo porodzie dopiero się zacznie [emoji14] kupki, sutki, zupki
![]()
Wlasnie wyszorowalam lazienke. Na przyslowiowe swieta nie jest tak wysprzatane jak terazpozamienialam miejscami milion rzeczy maz znow bedzie sie zalil, ze nic nie moze znalezc. Do tego uprzatnelam szafe na przedpokoju - to czego nie mialam serca wyrzucic miesiac temu przy sprzataniu teraz wyrzucilam bez zalu. Jeszcze pranko, kapanko i przejde sie na zakupy lekkie spozywcze i odebrac wyniki kiła, hiv itp - takie ot codzienne
![]()
![]()
Raczej tak, w końcu z niego też wyliczaja wagę, więc przy szacowaniu wagi zmierzą też i główkę na ile się da, bo już scisniete te nasze dzidziole i duży błąd pomiaru i tak może bycA na tym usg ostatnim lekarz zbada obwod glowki ? Czy nie maja takich mozliwosci ?
![]()
![]()
Hehehe i masa innych informacji zwlaszcza dla nas pierworódek [emoji6]
![]()