reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Biedronka niestety nie, oni pracują w szpitalu wojskowym chyba....
Zresztą nawet nie wiem.
Znam lekarza który tam pracuje, zabrzmi to dość bezszczelnie ale mam zamiar do niego iść i prosić o cc w 36 tc. Nie prowadzę u niego ciąży że względu na sympatię i szacunek do dr. G.

reklama
i znowu z innej beczki, ostatnio zastanawiałam się z mężem do kogo będzie podobne nasze dziecko .Jeśli brać po uwagę cechy dominujące i recesywne to dziecko będzie wykapany tata :) to tak z genetyki ale jak to będzie naprawdę jak się nasze geny zmiksują tego nikt nie wie .
Ja to bym chciała żeby oprócz końskiego zdrowia of course moje dziecko miało włosy mojego męża- grube, dużo i falowane i zęby mojego meza- proste, białe, zdrowe...i zdolności plastyczne ( mój mąż pięknie rysuje) i matematyczne. po mnie może mieć figurę i brak predyspozycji do tycia, zamiłowanie do książek i niebieskie oczy ;)
a podobne... hmmm oczywiście że do mnie ;)

Taka lista marzeń;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mi spadały z 4.9 teraz miałam 1. Dopiero w lutym idę na kontrolę to Ci powiem czy się utrzymuje ;)
a bierzesz większe dawki ? Bo w ciąży jest zwiększone zapotrzebowanie. Ja brałam najpierw 5x50 i 2x75 a teraz już 7x75.

p19u9jcg81ehxczt.png
Co to znaczy 5x50 ze 5 tabletek dziennie? Biorę 50 jedna dziennie. Może teraz mi zwiększy, ale dziwi mnie ze na początku tak ładnie spadło a teraz odbiło. To dla mnie nowość bo dopiero w ciazy mi wyszła niedoczynność i jestem zielona.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

mi maż powiedział ze jeśli to dziewczynka ,lepiej by było gdyby to jednak po mnie piersi odziedziczyła a nie po nim ;) pytam go czy już skończył ,to dodał ze ewentualnie włosy i oczy jeszcze :oops:

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami. Jestem w połowie 19 tc i czasami czuję takie delikatne pykanie w środku albo lekkie smyranie jak przyłożę rękę do brzucha ale nie mam pewności że to moja dzidzia a nie wspominane wcześniej "wewnętrzne cibąki". Na tym etapie myślałam że dostanę porządnego kopniaka a tu cisza. Napiszcie proszę jak to wygląda z waszego doświadczenia.
Ja też tylko takie bąki, albo taki ucisk na organy w środku. Ale się nie dziwię bo sama widziałam na usg to gigantyczne łożysko zajmujące praktycznie całą przednia ścianę, jak tu przez to czuć :(
i znowu z innej beczki, ostatnio zastanawiałam się z mężem do kogo będzie podobne nasze dziecko .Jeśli brać po uwagę cechy dominujące i recesywne to dziecko będzie wykapany tata :) to tak z genetyki ale jak to będzie naprawdę jak się nasze geny zmiksują tego nikt nie wie .
O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji [emoji14]
Ale mogło by mieć nosek po tacie bo synek ma już mój, no i taty zęby koniecznie żeby się nie musieli jak ja męczyć potem z aparatem i robić implantów.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Biedronka niestety nie, oni pracują w szpitalu wojskowym chyba....
Zresztą nawet nie wiem.
Znam lekarza który tam pracuje, zabrzmi to dość bezszczelnie ale mam zamiar do niego iść i prosić o cc w 36 tc. Nie prowadzę u niego ciąży że względu na sympatię i szacunek do dr. G.

36 TC to chyba sporo za wcześnie na poród? Szczerze to moja ciotka w tym TC urodziła i dziecko ma kilka zaburzeń przypisanych jako związane z wcześniactwem. Z tym , że lekarz wie na pewno najlepiej co będzie dobre dla dziecka :)

w57vxzkr0voyai9q.png

Ja też tylko takie bąki, albo taki ucisk na organy w środku. Ale się nie dziwię bo sama widziałam na usg to gigantyczne łożysko zajmujące praktycznie całą przednia ścianę, jak tu przez to czuć :(

O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji [emoji14]
Ale mogło by mieć nosek po tacie bo synek ma już mój, no i taty zęby koniecznie żeby się nie musieli jak ja męczyć potem z aparatem i robić implantów.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
No właśnie ja mam łożysko na tylnej ścianie. Przynajmniej tak było w 17 tc, i zaczynam trochę świrować że tak słabo czuję.

reklama
O a jakie znasz cechy dominujące? Ja wiem tylko jak jest z kolorem oczu i włosów. U nas nie będzie zaskoczenia bo oboje blondyni z niebieskimi oczami więc nie ma innej opcji
emoji14.png
cechy dominujace
oczy ciemne
karnacja ciemniejsza
włosy ciemne
uszy odstające :p
usta pełniejsze
jeśli np twoja mama lub tata miał ciemne włosy jesteś nosicielem również i tej cechy , wiec nigdy nic nie wiadomo ,ale w twoim przypadku szansa na dziecko o blond włosach i niebieskich oczach jest bardzo wysoka

Do góry