reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc jutro po skierowanie do rodzinnego i będę szukać. Najgorsze jest to, że u siebie w mieście mam tylko gina a reszte lekarzy muszę odwiedzać w innych miastach. Uroki małych miasteczek :(

Prywatnie szukaj, na NFZ są około roczne kolejki, zarejestrować się możesz, ale chociaz by dostać leki prywatnie idź. Ja do swojego endo dojeżdżam 150km i nie zamienię go na tych konowałów, których mam bliżej ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Prywatnie szukaj, na NFZ są około roczne kolejki, zarejestrować się możesz, ale chociaz by dostać leki prywatnie idź. Ja do swojego endo dojeżdżam 150km i nie zamienię go na tych konowałów, których mam bliżej ;)

7u223e3kwboc3bjp.png
Zbankrutuje [emoji14] dziś dentystka 200 zl mnie skasowała za dwa kanały a jeszcze w tym miesiącu jutro Nikola prywatnie, gin za tydzień prywatnie i diabetolog 1 lutego. Portfel będzie piszczał i kwiczał [emoji14] najpierw spróbuje na NFZ, popłacze ze Ciąża i w ogóle.. może się uda :D

Dzięki dziewczyny :)
Ja jestem na l4 od 9 listopada. Również nic jeszcze nie dostałam. Nie było komisji ani kontroli. Zażądali od pracodawcy dowodów, że wykonywałam dane obowiązki, świadków itp. No i samego zatrudnienia nie podważyli, ale zaproponowali obniżenie wysokości wynagrodzenia, z czym oczywiście się nie zgadzam. Byłam spedytorem 24h, zajmowałam się księgowością, wystawiałam faktury na każdy transport. Można powiedzieć, że prowadziłam tę firmę, więc nie rozumiem w czym i po tu grzebać..

aaa, PS: dziewczynka była w 14tc na 70%, teraz chłopak na 100.. :D

Ostatnia edycja:
I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

W ciąży norma do 2,5 więc migusiem do endo. Już to kiedyś pisałam, ale przypomne jeszcze raz bo dobrych informacji nigdy nie za wiele. Przy przekroczonej tarczycy w ciąży oprócz TSH, ft3, ft4, badamy jeszcze przeciwciała TraB po 20tc, aby sprawdzić czy istnieje ryzyko rozwoju niedoczynności lub nadczynności tarczycy u płodu i noworodka. Przeciwciała przeciwtarczycowe mogą bowiem przeniknąć przez łożysko.

W tym koncie ZUS jest też numer zwolnienia- czy ciazowe czy nie i czy leżące czy chodzące.

Majka - od kiedy masz umowę ? Zasiłek chorobowy to średnia pensja z roku. Nie z umowy. Chyba, że zwiększył lub zmniejszył się etat wtedy liczą od nowej umowy.

w57vxzkr0voyai9q.png

Zbankrutuje [emoji14] dziś dentystka 200 zl mnie skasowała za dwa kanały a jeszcze w tym miesiącu jutro Nikola prywatnie, gin za tydzień prywatnie i diabetolog 1 lutego. Portfel będzie piszczał i kwiczał [emoji14] najpierw spróbuje na NFZ, popłacze ze Ciąża i w ogóle.. może się uda :D

Próbuj, pewnie, oby się udało [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

A jak pracodawca zatrudnia więcej niż 20 pracowników to przypadkiem nie jest tak, ze on wypłaca kasę na zwolnieniu i na macierzyńskim? a później rozlicza się z zusem?

Wchodzę właśnie na wyższy level choroby. Oprócz tego że zaraz wypluje sobie płuca to zrobiło mi się niemiłosiernie gorąco- więc po termometr i 38.3°C. W domu nie miałam apapu więc zanim tata pojechał dostałam dreszczy... wziąłam ten apap ok. na 30 min. Znowu mi gorąco. sprawdzam- 37.8... teraz okłady... nie mam już siły ..

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry