Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
yoohoosek ja myślę,że fenomen mamyginekolog polega na tym,że jest fajną,profesjonalną babką z dobrym podejściem do pacjentki i przede wszystkim ma wiedzę ,a moim zdaniem to połączenie idealnezresztą świadczy o tym ilość zadowolonych kobiet
jakbym została potraktowana jak Twoja koleżanka też nie byłabym zadowolona,bo idąc na tak ważne badanie chciałabym czuć ,że lekarz jest na mnie w 100% skupiony i odpowiada na pytania(myślę ,że to szczególnie ważne w pierwszej ciąży,gdzie wszystko jest dla matki nowe),a nie robi mi łaskę,że mnie bada
wiadomo na usg najważniejsze jest sprawdzenie jak rozwija się dziecko,ale że to pierwsza ciąża ,a więc spore przeżycie dla mnie i partnera to liczę właśnie na rozczulenia typu gdzie nóżka i rączka
ps. dla mnie przy wyborze lekarza do usg połówkowego bardzo ważne było,czy posiada certyfikat fmf zarówno dla pierwszego jak i drugiego trymestru (ten posiada niewielu lekarzy),a mamaginekolog takowy ma![]()

DziękujeNiestety nie da sie. Jak juz masz to zawsze będziesz mieć. Ja sie dowiedziałam o dodatnim gbs na długo przed ciąża. I ogólnie to nie jest problem, czasem moze sie zdarzyć ze w korzystnych dla niego warunkach następuje nadmierny wzrost i wtedy trzeba brać antybiotyk ale poza tym jest niegroźny. Tzn jest groźny dla dziecka przy porodzie jeśli nie dostaniesz antybiotyku.
Ale wiesz ze go masz wiec problemu nie ma
Ja bym tez poszła do lepszego lekarza z lepszym sprzętem i większym doświadczeniem. Do końca nie rozumiem fenomenu mamyginekolognie zrozumcie mnie źle, ale ja np chodzę do takiego teoche "szorstkiego" lekarza na usg, nie ma rozczulania, "nóżka" "rączka" tylko konkretnie przekazuje informacje. Ma dobry sprzęt i długoletnie doświadczenie. Ale to moje osobiste podejście. Poleciałam tego lek koleżance i wyszła zawiedziona bo chciała ładne zdjęcie do albumu i w ogóle nie podobało jej sie ze tak bezosobowo podszedł do jej dziecka tylko i bez emocji przekazał płeć.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje
To ostatnie już pytanie ;P
Czy podczas samej ciazy powinni jakos monitorować jego rozwoj? Czy po wykryciu , podaje się antybiotyk podczas porodu i tyle?
Hehe... moja gin to momentami mi Geslerową przypominaMój lekarz tez nie jest słodko pierdzący - i dobrze, zwariowałabym z takim hehe
Mam takie samo zdanie jak ty yahoosek (pewnie źle napisałam)
![]()