Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No niby się nie odciąga, a w pracy spotykam się z chłopcami, kt nie idzie zacewnikować, bo napletek nie był odciągany...
Już były takie przypadki że badanie zostało odwołane, a rodzice musieli umówić się na zabieg.
A ja mówię żeby wcale nie ingerować! Nie powinno się nic majstrować przy napletku. Ma prawo być przyrośnięty, nie odciągalny! Ważne żeby przy siusianiu nie robił się rosnący (!) "balonik" z napletka, bo to znaczyłoby że odpływ moczu jest utrudniony - póki tego nie ma to żadnych manipulacji (w czasie dorastania hormony zrobią swoje). Mocz ma odpływać strumieniem i tyle wysyarcza z obserwacji. A jeśli robi się taki balonik to tym bardziej żadnego majstrowania tylko wizyta u urologa. Każda próba naciągania napletka powoduje mikropęknięcia (nawet niewidoczne gołym okiem) i wręcz może doprowadzić do stulejki, bo każda mikroblizna powoduje mniejszą elastyczność napletka i tak koło się zamyka...No niby się nie odciąga, a w pracy spotykam się z chłopcami, kt nie idzie zacewnikować, bo napletek nie był odciągany...
Już były takie przypadki że badanie zostało odwołane, a rodzice musieli umówić się na zabieg.
O chustach już dość sporo pisaliśmy wcześniej.
Ja używałam przy corce szczególne na wypady, teraz też zamierzam.
Mam fajna chustę z domieszką lnu i wełny, a teraz nabyłam w Lidlu chustę bawełniane, bo one są ponoć dobre.
Chustę z domieszkami najlepiej kupować używane, bo są już "złamane" czyli miękkie i łatwiej się je wiąże.
Na FB masz grupy sprzedażowe np "chusty na każdą kieszeń", albo "chusty sprzedam kupię zamienię", tam można nabyć coś dla sienie, do wyboru do koloru..
Najlepiej też znaleźć kogoś w swoim mieście kot chustuje, żeby pokazał co i jak, dziewczyny przeważnie chętnie udzielają rad..
Albo zasięgnąć nauki u doradcy, ale kilka stów kosztuje..
Ja przed ciążą od ok. 3 lat piłam pu-erh po 2 razy dziennie, bo ogólnie super się trawi po niej, więc był to mój zamiennik czarnej. Teraz pije rzadziej, nie każdego dnia, bo niby może wypłukiwać minerały, ale za to jak żołądek mnie boli to pomaga. Piję słabą czarną sypaną do śniadania i obiadu, do tego czasem rooibos, zieloną i żurawinęHej. Mąż mi kupił czerwoną herbatę pu-erh zamiast czerwonej roibos. Niewiem co teraz robić bo to niby odchudzające jest. Jedna dziennie nie zaszkodzi? W smaku niezbyt dobre ale chciałam czymś zastąpić czarną.