Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A ja właśnie mialam zamiar sobie zrobić przed porodem w domu! Bo wg badan ona właśnie nie przyspiesza dlatego to nie jest mus jak kiedys tylko każda robi jak wyraża taką chęć.Co do zaparc i specyfikow z apteki. Nie róbcie nic by nie bylo mocnego rozwolnienia np. Lewatywy itp bo to może pobudzić macice do skurczów. Dlatego np. Przed naturalnym porodem lewatywy nie można robić w domu bo można przyspieszyc niebezpiecznie porod. Na szczęście odchodzi sie od tego sposobu
Laktuloza jest bardzo fajna, bo działanie jest takie, że się nie trawi i przez to osmotycznie ściąga wodę do jelita grubego, więc stolec jest mniej twardy - czyli działanie bardzo fajneDziewczynki, mam pytanie: jak u Was z trawieniem? Bo u mnie to wieczne zaparciaw sumie nie chodzi o to, że cierpię z tego powodu, bo nie, ale sam fakt że nie wypróżniam się regularnie..... już to siemię lniane przerabiam, ale boli mnie po nim brzuch, gazy i ogólnie wzdęcia. Lekarza się radziłam, to kazał syrop Lactilosum sobie sprawić i pić. Oczywiście mam, a jak, ale nie piję..
boję się. Mam brać 3xdziennie po łyżce. Jeszcze jak bym w domu siedziała, to w sumie czemu nie,rewolucje brzuszne mi nie straszne, a tak to w pracy i jak tu sie wspomagać. Skrzywiona jestem pod tym względem, jeśli chodzi o korzystanie z publicznych toalet, i nie umiem jakoś na luzaka do tego podchodzić. Zastanawiam się tez czy te wszystkie specyfiki z apteki to faktycznie są dobre i warto się chemią wspomagać
Możesz te śliwki w pracy wrzucić do jogurtu naturalnego, do tego jeszcze otręby/ zarodki, też dobrze robią na jelitka... A i dużo wody pijDzięki za rady kobietki [emoji8] kupiłam sobie te śliwki suszone, namocze na noc, rano wypije tą wodę, a śliwki zabiorę do pracy i będę zajadać[emoji14] a jak nie pomoże to spróbuję z owocami
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja L4 na początku miałam co 2 tyg, teraz co 3 a wypłatę mam systematycznie, co miesiąc..I ja muszę poprosić o zwolnienie na dłużej najlepiej na miesiąc bo potem jak ZUS będzie wypłacal na raty tak to ja dziękuję...
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak Twój brzuch? U mnie też dziś masakra. Od samego rana brzuch 'zwija się' w kulkę co kilka minut. Poza tym mała szaleje i tym bardziej macica się stawia. Wzięłam już dwie no-spy i leżę...Ja nie wiem, ale ten magnez mi kompletnie nie pomagadzisiaj źle spałam bo połowę nocy czułam taki dyskomfort związany właśnie z twardym brzuchem i od rana jest to samo cały czas
od czego to jeszcze może zależeć? może magnez zmienić? ale nie chcę znowu za dużo kombinować...
W szpitalu też Ci zrobią lewatywę, jeśli będziesz chciała..A ja właśnie mialam zamiar sobie zrobić przed porodem w domu! Bo wg badan ona właśnie nie przyspiesza dlatego to nie jest mus jak kiedys tylko każda robi jak wyraża taką chęć.
![]()