reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2018

@ZUZA.80 ja mam na plusie wahajace się 5-6 kg [emoji14] teraz dopiero widzę że brzuszek robi się ciążowy a nie tłuszczowy[emoji6] a apetyt mi też dopisuje od początku ciazy mimo mdłości początkowych! Ciągle mam smaki a to lody ciasteczko, soczek, ostatnio jem ciągle chlebam czy bułki z dżemem... No ciągle coś

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny,

śledzę wątek od jakiegoś czasu, odnotowałam się też na liście obecności. Ja skończyłam 18 tc, to moja pierwsza ciąża i czuję sie całkiem przyzwoicie. Co prawda dopadają mnie co rusz jakieś przypadłości- infekcje, zapalenie pęcherza, kołatania serca, a ostatnio nawet naderwane wiązadła w kostce nigdy w życiu nie odwiedziłam tylu lekarzy co w ciąży, ale cóż, wszystko jest po coś.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie czerwcowe mamusie! ❤️

@ZUZA.80 ja mam na plusie wahajace się 5-6 kg [emoji14] teraz dopiero widzę że brzuszek robi się ciążowy a nie tłuszczowy[emoji6] a apetyt mi też dopisuje od początku ciazy mimo mdłości początkowych! Ciągle mam smaki a to lody ciasteczko, soczek, ostatnio jem ciągle chlebam czy bułki z dżemem... No ciągle coś

Witaj w klubie, u mnie tez +5 :) u mnie jest trochę gorzej, bo przybrałam dodatkowo 5 kg w trakcie kuracji hormonalnej przed ciąża. Jestem na etapie akceptacji takiego stanu rzeczy i tłumaczenia sobie, że tak musi być :)

@myllenne Ty nadal jesteś szczupła, te 5-6 kg to nie wiem gdzie Ci poszło...
ja mam brzuch, tak z 1,5 raza jak Twój, no i zaczynam się robić gruba :( a to dopiero połowa, najwięcej się tyje w końcówce... przed ciążą nie byłam szczuplakiem, raczej średnia, a teraz... niby podobnie jak w poprzedniej ciąży, ale jakoś mi tak samopoczucie siadło :(

Może tak wyglądam w miarę szczupło ale nie do konca tak jest. Zawsze właśnie w okolicach brzucha jest mnie za dużo, znienawidzona cześć ciała. O teraz ją kocham bo dzidzia w środku rośnie [emoji6] raz mi lepiej raz mi gorzej to samopoczucie, huśtawka nastrojów [emoji2]

I pamiętaj że do 7 dni musisz go dostarczyć pracodawcy

9ewnqqmzi7le71mi.png
Dziękuję za odpowiedź :-)

reklama
Ja też zaczęłam co nieco więcej jeść. Mam smak na pomidory, ser żółty, codziennie jabłko, gruszka i sok pomarańczowy w hurtowych ilościach ! :) Mięso to dla mnie może nie istnieć, od początku problemów z mdłościami nie jem, nie mogę, nie smakuje, czasem coś spróbuję, ale nie mogę, I to problem, bo nigdy nie wiem co ugotować :)
Synek mnie zaraził..już mnie trzęsie, mówić nie mogę ajjj :(

Do góry