Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wow cala musialas lezec, podziwiam ale jak trzeba to zrobić dla dobra dziecka to musimy lezec, pirod w 37 z problemem szyjki to swietny wynik!! Właśnie choroby w naszym przypadku jeszcze bardziej wszystko poteguja!!!W pierwszej ciazy mialam zalecenie rezimu lozkowego od 8 tc. Najpierw byl krwiak - 6 tygodni lezenia, zeby sie wchlonal. Potem przeszlo w problem z szyjka i dalszy rezim. Przelezalam juz pozniej do konca ciazy caly czas w domu - urodzilam w 37 tc. Z tym, ze mialam 2 cm rozwarcia juz od 35 tc. Urodzilam w dniu, w ktorym lekarka skierowala mnie na patologie ciazyW pierwszej nie mialam nic zaklaldanego - bardzo sie oszczedzalam i naprawde lezalam. Zadnych goracych kapieli - lezenie przez 85% czasu. Zero sprzatania, prania - totalne oszczedzanie sie i nicnierobienie
Teraz - niestety juz tak lezec nie lezalam,w dodatku przechorowalam miesiac - kichajac, kaszlac - a to ma znaczenie. I co wizyte bylo gorzej, stad teraz dostalam skierowanie na zalozzenie szwu. Mam to szczescie, ze mam bardzo dobra lekarke i wsparcie w jej szpitalu.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, widze ze jestesmy w podobnych tyg ciazy, ty tydzien do przoduHej, moja szyjka w ciągu miesiąca skróciła się z 4,3 na 2,9 i nie miałam żadnych objawów. Od tygodnia mam twardnienie brzucha, w ten piątek idę na założenie pessara, zobaczymy co się wydarzyło z moją szyjką. W pierwszej ciąży nie miałam problemów, urodziłam 39/40 tygodniu... ale to było 10 lat temu.
Ja mam spacerówkę bebetto i jest kiepskiej jakości, koleżanka miała wózek 3w1 i potem spacerówki długo nie używała, tylko wózek sprzedała. A Adamex bartella z tego co widziałam ma porządna ramę, amortyzację też lepsza niż w bebetto...Dzięki za pomoc! Poczytałam na szybko trochę recenzji i faktycznie za taką kasę to musiałby być wózek idealny, a nie jest. Więc myślę że pójdę za Wami i wybiorę jakieś Bebetto albo Adamex. Zaoszczędzimy teściom trochę kasiory [emoji56]
I tak jak czytam o tych Waszych szyjkach to jestem przerażona! Ostatnio w Polsce badalam i było bardzo dobrze bo coś ponad 5 cm. Tyle że tutaj szyjki się NIE KONTROLUJE ZUPEŁNIE dopóki nic ma bolesnych skurczy i krwawień. Tzn tak mówi moja położna... [emoji26]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom