reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Aha:) A w którym? Podobno ten Szpital Zakonu Bonifratrów jest dobry.
Katowice Łubinowa ponoć też super

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Witajcie w niedzielę :) U mnie nocka kiepska, źle mi się spało, a do tego mój młody całą noc kaszlał, dusil się...4 dni w przedszkolu i znowu.
Wczoraj zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju synka, tak mu się spodobało, że postanowił spać sam. Śpi z nami niestety od początku i teraz ma lęki i boi się sam. Okey, poszedł spać sam, a mnie ogarnął smutek, że nie mam do kogo się przytulić :) Że mój mały chłopczyk ma już swoje sprawy, zamyka się w swoim pokoju, śpi sam.
Moje nieszczęście nie trwalo długo, po godzinie już chciał do mnie :D Ja już sama miałam lęki, że spadnie, że uderzy się, a może ma gorączkę..Masakra :)

U mnie niedziela iście zimowa, plus 5 stopni i pada deszcz! Szykuje się serialowa niedziela [emoji6]
Dziś nad ranem urodziła moja koleżanka termin miała na 20a dzidzia się już na świat wpychala [emoji6] zazdroszczę jej ze to juz, jak ja będę rodzic to ona te najtrudniejsze początki będzie miała za sobą....

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Znów sobie pospałam :) U mnie też mokro, buro i szaro, ale mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na dłuższy spacer później.

Odnośnie wcześniej poruszanego tematu, to ja też jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka i póki co to czekam. Wczoraj wpadłam znów przy okazji zakupów do sklepu z asortymentem dziecięcym, pomacałam ubranka, pooglądałam łóżeczka i na ten moment mi to wystarczy :D

I mam poczucie, że w myśleniu o tym wszystkim to jestem daleko w tyle za Wami :D Kwestia porodu to dla mnie kosmos, bo ogóle na razie o tym nie myślę, nie planuję znieczulenia, nie zastanawiam się jak to będzie i czy może inny szpital wybrać... NIC :D A to też nie w moim stylu, bo zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane w głowie dużo wcześniej. Tym razem jakoś mam poczucie, że jest duuużo czaasu. Mam nadzieję, że się nie ocknę nagle w panice, że jestem nieprzygotowana :D

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?

Znów sobie pospałam :) U mnie też mokro, buro i szaro, ale mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na dłuższy spacer później.

Odnośnie wcześniej poruszanego tematu, to ja też jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka i póki co to czekam. Wczoraj wpadłam znów przy okazji zakupów do sklepu z asortymentem dziecięcym, pomacałam ubranka, pooglądałam łóżeczka i na ten moment mi to wystarczy :D

I mam poczucie, że w myśleniu o tym wszystkim to jestem daleko w tyle za Wami :D Kwestia porodu to dla mnie kosmos, bo ogóle na razie o tym nie myślę, nie planuję znieczulenia, nie zastanawiam się jak to będzie i czy może inny szpital wybrać... NIC :D A to też nie w moim stylu, bo zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane w głowie dużo wcześniej. Tym razem jakoś mam poczucie, że jest duuużo czaasu. Mam nadzieję, że się nie ocknę nagle w panice, że jestem nieprzygotowana :D

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?

Ja i mąż nie mamy drugiego imienia, synkowi też nie daliśmy, więc drugie dziecko też nie będzie miało :)
Jakoś nie chcieliśmy nigdy, nie było potrzeby takiej.

U nas drugie imię zwykle nadawane jest po dziadkach, i tego będziemy się trzymac i my więc chłopiec będzie na drugie miał Andrzej ( imię mojego taty wykorzystał już mój brat więc weźmiemy teścia imię) a jeśli dziewczynka to drugie będzie Ewa albo Jolanta

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dwa, mąż też i DWA też nadamy dziecku:)
2 albo po rodzicach (po nas) damy albo po chrzestnych, tak myślę choć o tym jeszcze nie rozmawialiśmy;)

9ewnqqmzi7le71mi.png

Cześć dziewczyny.
Witam w gronie nie wyspanych, jakoś ostatnio jak się przebudze nad ranem, to potem zasnąć nie mogę . [emoji19]
Do tego pogoda iście barowa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry