Paulina1645
Aktywna w BB
Szkoda ze nie mam zdjęcia ale śmiesznie to wyglądało [emoji14]Nogi na głowie???to dlatego czuję ruchy raz niedaleko spojenia a raz niedaleko pępka
![]()
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Szkoda ze nie mam zdjęcia ale śmiesznie to wyglądało [emoji14]Nogi na głowie???to dlatego czuję ruchy raz niedaleko spojenia a raz niedaleko pępka
![]()
Moja znajoma też ma sporą wadę, szkła bardzo grube a rodziła naturalnie, bo okulista nie widział przeciwwskazań.. Pewnie zależy od wady. Ale może Tobie też się uda rodzić jednak sn.Ja także jeszcze nie myślę, raz poczytałam w internecie o porodach i wystarczy mi do końca ciążypewnie zacznę myśleć w 8 - 9 miesiącu
![]()
@Jasmina88 ja będę miała CC z konieczności - niestety mam dużą wadę wzroku, tylko muszę mieć zaświadczenie od okulisty. Ostatnio także ginekolog mi powiedziała, że muszę iść do ortopedy, ponieważ ze względu na moją skoliozę najprawdopodobniej nie będę mogła mieć znieczulenia ZWO, tylko wziewne (nie wiem czy to prawidłowa nazwa![]()
Też właśnie słyszałam że wady wzroku rzadki są wskazaniami do CC.. Pewnie od lekarza też zależy.A lekarz potwierdzil Ci cc ze wzgledu na wade wzroku?bo jak ja rodzilam 8 lat temu to mi lekarka powiedziala, ze od lat to już nie jest wskazaniem do cc
a miałam wade -6... co prawda 3 lata wcześniej ją zoperowałam, ale lekarka mi powiedziała, że to nie ma znaczenia.
No kto jak kto ale okulista wie najlepiej [emoji4]Jeszcze przed ciążą jak byłam u okulistki to mówiła mi, że w przyszłości muszę mieć CC, ponieważ mam zbyt dużą wadę i jest ryzyko. Dodała wtedy:"I niech broń Boże nie słucha Pani ginekologa, że to nie jest przeciwwskazanie do rodzenia SN. Ginekolog będzie próbował Pani wmówić, że to nie jest duża wada". Na szczęście moja ginekolog tego nie podważa, prosi tylko o kartkę. Wiesz.. To jest lekarz przeciwko lekarzowi, każdy broni "swojego".. A ja mimo wszystko wolę nie ryzykować.. Jeśli stanie mi się coś ze wzrokiem nikt tego nie cofnie.. A nie daj Boże stracić wzrok.. Nie wyobrażam sobie.
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też słyszałam, że sama wada wzroku nie jest wskazaniem do cc, bardziej kwestie odklejania siatkówki czy inne "mechaniczne" uszkodzenia oka. Sama jestem krótkowidzemJa ogólnie zwykle słyszałam, że wada wzroku jest wskazaniem do CC, tak poinformowała mnie okulistka, a ginekolog nie zaprzeczyła. Ale dzięki Wam zagłębie na pewno temat. Do porodu jest jeszcze trochę czasu, więc przejdę się jeszcze do innego okulisty
Zobaczymy co powie i wtedy będę rozmyślać
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom