maćku
Moderatorka
No może tylko nauczycielom tak licząNie zawsze, bo mnie dodatek zabrali a dokładnie była to podwyżka ministerialna, kt miałyśmy pod paskiem, nie do stawki, czyli jako dodatek;/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No może tylko nauczycielom tak licząNie zawsze, bo mnie dodatek zabrali a dokładnie była to podwyżka ministerialna, kt miałyśmy pod paskiem, nie do stawki, czyli jako dodatek;/
No dobrze że nie wszystkich okradają z tego co im się należy.. [emoji6]No może tylko nauczycielom tak liczą![]()
Kurde ja też mialam w ciul nadgodzinTeż jestem nauczycielkąJa będąc na zwolnieniu jestem bardzo do przodu z kasą. Ale między innymi dzięki nadgodzinom z zeszłego roku szkolnego. Ale ogólnie jest tak, że dodatki zabieraja, ale liczą średnią z poprzednich 12 m-cy do której biorą te wszyskie dodatki, a do tego trzynastke, urlopowe itd.
Też o tym myślę. Zacznę jak tylko sezon się zacznie. W głębi duszy wierzę, że moje dziecko nie będzie jak pierwsze alergikiem i spróbuje tego co zrobię. Mój synek do roku nie jadł nic, bo uczulaly go wszystkie owoce, poza jabłkiem.Ja z ubrań chyba nic nie kupię. We wtorek byliśmy u siostry i dostałam właśnie ubranka chłopięce na 56 i 62. A poza tym teraz musimy z mężem zaciskać pas, później napiszę czemu [emoji6]
Ja z małą poradą. Dzisiaj karmiłam Mikołaja kaszą z borówka amerykańską własnej roboty (bez cukru). Uświadomiłam sobie, że rozszerzanie diety naszych maluchów wypadnie w grudniu. Wtedy nie będzie zbyt wielu świeżych owoców i warzyw i będzie ciężko maluchowi wynaleźć smaki, które nie będą chemiczne.
Ale do sedna. Wasze maluchy na początku będą potrzebowały jeść malutkie ilości wiec dobrze by było zacząć zbierać sobie małe słoiczki. Najlepsze są po koncentratach pomidorowych.
Kupowałam słoiki specjalnie pod konfitury z malin. I niestety wszystko się zmarnowało. A te po koncentratach czy innych sosach są idealne.
Także dobry czas zacząć zbierać żeby do grudnia nazbierać nie robiąc dodatkowych zakupów [emoji6]
Ja w tym roku zrobię o wiele wiecej przetworów. Z malin, borówki, śliwki, moreli, gruszki. I do tego myślę że jeśli się uda to z cukinii. Ona ma dużo soku.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom