• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dzięki, tylko że ja jestem dosyć niska i w niewielu rzeczach wyglądam dobrze. A już jestem chyba za stara żeby w takiej krotkiej ogródkowej/domowej sukieneczce chodzić poza domem. Lubię długie tuniki zwężone pod biustem a luźniejsze u dołu, i kwieciste sukienki.. są takie romantyczne:)
No to fajnie że też tak macie z tymi ruchami, świetne to jest jak się czuje pod skórą jakby rączkę lub nóżkę.

reklama
Nixie, brzuszek masz piękny, taki okrągły i zgrabny [emoji4] no ale szczupłemu z wszystkim ładnie [emoji6] mi też mówią, że mam mały brzuch,taka piłeczka, tyle że ja gabarytowo trochę większa od Ciebie [emoji14]

Dzisiaj 2 pralki ciuszków poszły w ruch i się suszą [emoji4] jeszcze jedna pralka mi została, ale to na jutro. Jak wieszałam ubranka to oczywiście łzy w oczach, że za niedługo mały człowiek będzie w nie ubierany [emoji7] ostatnio ciągle beczę, byle głupota mnie wzrusza heh. [emoji14]Wózek też wyprany, więc najgorsze za mną. Myślę, że do końca kwietnia będę gotowa. A w maju będę sobie siedzieć, wypoczywać i czekać na czerwiec [emoji16]
Ja tez piore od 3 dni ale w zwyklych kapsułkach, pranie zasadnicze zostawiam na czerwiec:D dziś 4 bęben wczoraj 5 juz mam dosc[emoji23]
Tylko w loveli teraz wypiore biale do szpitala i pieluszki, wyprasuje, wpakuje do torby i będą czekały:)
Reszte popiore na świeżo w 37, moze 38tyg - teraz jakos mi sie to wydaje za wcześnie

nixie, śliczny brzuszek :D

Ja jeszcze nic nie piorę, bo nawet nie mam gdzie tego ułożyć. Może to co do szpitala będę zabierała to sobie przepiore i przeprasuje i będzie sobie czekało w torbie.

We wtorek mam wizytę i bardzo jestem ciekawa jak mała jest ułożona. Ostatnio miałam usg w 25 tygodniu :(
Ruchy czuje u góry, na środku, na dole i z boku w jednym czasie i nie mam zielonego pojęcia co jest nóżką, a co dupką czy rączką o_O

Hej.
Zauważyłam dopiero w domu, że lekarz wpisał w kartę ciąży że mam już 3 stopień dojrzałości łożyska, nic nie mówił na ten temat ale zaczęłam się zastanawiać co to może oznaczać no i zaczęłam czytać w internecie i się trochę zestresowałam, bo to może oznaczać zbyt szybkie starzejące się łożysko co za tym idzie jego niewydolność a nawet wcześniejszy poród :errr:

Któraś może tak miała albo ma teraz i lekarz wytłumaczył?
Proszę mnie uspokoić bo może niepotrzebnie panikuję :p

@Pati1112 ja nie wiem który mam stopień dojrzałości łożyska. Wiem że nie mam zwapnień i łożysko jest jednolite. Chyba zostaje Ci jedno: zadzwonić do lekarza i się dowiedzieć żebyś się nie stresowała bez sensu:)

@Ania72821 dzięki, właśnie o tym pomyślałam że jakby coś zaniepokoiło to by mówił, chyba nie miałby sumienia mnie tak zostawić i jechać na urlop ;)
W przyszłym tyg będę się widzieć z położną to jej dopytam o co chodzi, może coś rozjaśni :)

Hej dziewczyny.
Któraś kiedyś szukała małego wózka, w sensie nie wysokiego.
Byliśmy dziś nosidełka oglądać i w oczy rzuciły mi się wózki formy egg, bo właśnie były takie dość niskie. Ja za wysoka nie jestem, mam 166 ale te wózki na tle innych są niższe...

IMG_20180421_125139522.jpg

Załączniki

• IMG_20180421_125139522.jpg
    IMG_20180421_125139522.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 673
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry