reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja po wizycie... Ochlonelam przez drogę...Udało się zrobić na LUXMED ale tylko dzięki Pani z rejestracji która była bardzo uprata na moje szczescie... Następnym razem zaniosę coś słodkiego tej kobiecie:)
Maluch prawie 7cm wg usg 13+1 więc trochę starsza ciąża :)
Serducho bije 168/min, kości nosowe prawidłowe przeziernosci 1.1 więc wszystko w jak najlepszym porządku... Następna wizyta 4.01.2019 więc już wtedy doktorek obiecał powiedzieć płeć bo dzisiaj widział ale mówi że woli upewnić się i jak będzie pewny to mi powie...
Jeju jaka ja jestem szczęśliwa :) :) :)

Ojej cudo <3 :)

reklama
My już w domku.
Wg mnie dziwne te wyniki,w sensie Wy macie więcej opisane, u mnie tylko po ang i tylko chromo 18 i 21 chyba ;/ żadnych obliczeń co do wcześniejszego porodu...
Do tego białko pappa wyszło odrobinę za niskie... Miał tak ktoś?
Niby mam się tym nie martwić, trzeba obserwować ciążę no i dobrze sprawdzic organy maleństwa po 20 tyg, ale już z tyłu glowy siedzą mi złe rzeczy [emoji21]

Białko pappy to chyba związane jest z masa urodzeniowa jeśli się nie mylę. Ja jeszcze swoich nie analizowałam, ale w pierwszej ciąży wystarczyło mi, ze lekarz powiedział, ze wszystko ok i się nie zagłębiłam. Z perspektywy czasu uważam, ze bardzo dobrze zrobiłam wtedy:)
Na pewno nie masz się czym przejmować.

Białko pappy to chyba związane jest z masa urodzeniowa jeśli się nie mylę. Ja jeszcze swoich nie analizowałam, ale w pierwszej ciąży wystarczyło mi, ze lekarz powiedział, ze wszystko ok i się nie zagłębiłam. Z perspektywy czasu uważam, ze bardzo dobrze zrobiłam wtedy:)
Na pewno nie masz się czym przejmować.
Właśnie była mowa o możliwości wystąpienia cukrzycy(już jest), nadciśnienia i problemów z rosnieciem.
Ale prawdopodobieństwa niskie? Nie martw się na zapas. Na USG było wszystko ok?
Jedno i drugie niskie, trzeciego nie robiono - nie byłam w temacie i nie dopytalam... Usg było w porządku, ale podobno przez niskie białko może coś wyjść dopiero po 20.tygodniu.
Zaczęłam czytać info z netu, ale zaraz przestałam. Tam same złe rzeczy [emoji21]
Chyba zostanę przy opinii genetyk żeby się nie martwić na zapas.
Edit: pappa MoM 0.39 (to ten zły wynik)

Właśnie była mowa o możliwości wystąpienia cukrzycy(już jest), nadciśnienia i problemów z rosnieciem.Jedno i drugie niskie, trzeciego nie robiono - nie byłam w temacie i nie dopytalam... Usg było w porządku, ale podobno przez niskie białko może coś wyjść dopiero po 20.tygodniu.
Zaczęłam czytać info z netu, ale zaraz przestałam. Tam same złe rzeczy [emoji21]

Tak powinnaś zrobić. To pierwsze dzieciątko będzie? Jaka masę urodzeniowa miałaś Ty lub Tato dzieciątka?

Właśnie była mowa o możliwości wystąpienia cukrzycy(już jest), nadciśnienia i problemów z rosnieciem.Jedno i drugie niskie, trzeciego nie robiono - nie byłam w temacie i nie dopytalam... Usg było w porządku, ale podobno przez niskie białko może coś wyjść dopiero po 20.tygodniu.
Edit: pappa MoM 0.39 (to ten zły wynik)

Teraz sprawdziłam pappe z poprzedniej ciąży i tam wcale nie mam wzmianki o ryzyku wcześniejszego porodu i ilości białka pappy. Nie wiem czy to normalne czy nie, a chciałam Ci pokazać jak to było u mnie z pierwsza cizas( syn hipotrofii urodzony w 40tygodniu z masa 2800 i 52 cm- jest zdrowy,nadrobił i wagę i wzrosty chociaż jest na 25centylu narazie)

Tak powinnaś zrobić. To pierwsze dzieciątko będzie? Jaka masę urodzeniowa miałaś Ty lub Tato dzieciątka?
Ja byłam przenoszonym klopsem, ponad 4kg a mąż trochę ponad 3kg. Pierwsze, więc pewnie dlatego bez prawdopodobieństwa wcześniejszego porodu.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy![emoji173]

I tak jak któraś z Was napisała, rozmawialam z mamą i teraz wychodzi, że też musiała mieć cukrzyce (po porodzie było ze mna niezbyt kolorowo) z tym, że kiedyś tak szczegółowo nie badano i przynajmniej niczym się nie stresowala na zapas.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry