Oby, widze śliczna 3, a teraz kto bedzie?Ja czuję już ruchy, ale tylko jak poleże dłużej na plecach. Może masz łożysko na przedniej ścianie? Napewno niedługo też poczujesz![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oby, widze śliczna 3, a teraz kto bedzie?Ja czuję już ruchy, ale tylko jak poleże dłużej na plecach. Może masz łożysko na przedniej ścianie? Napewno niedługo też poczujesz![]()
Nikt nie ma większego od megoMysle ze najlepiej bedzie jak skonsultujesz te wyniki jak najszybciej z endokrynologiem. Te wyniki, i z pewnoscia usg tarczycy da mu obraz tego co sie dzieje. Zreszta ten wynik miesiac temu juz mialas leciutko podwyższon
Widzisz ja miałam podobne tsh i mimo ze w 4tygodnie ladnie spadlo do normy, mam zwiekszona dawke...Ale nie przegonisz [emoji14]

Moze to byla trzydniowka? Jest kilka rodzajow tych trzydniowek. Moj synek tak miał. Przeziebienie zaraz wysypka, jedna zeszla nagle druga. Poszlismy do lekarza w obawie, ze to jakaś alergia na leki. Lekarka wyciągnęła ksiazke z wypisanymi chorobami i pokazala nam, ze jest wlasnie ich kilka. Jakas choroba 4, choroba 5 i jakies tam inne o takich dziwnych nazwach.
Okazalo się, ze synek osluchowo czysty. Syropki tylko oczywisice za jedyne 80zl
Chociaż ti i tak nic. Jak mial 10miesiecy to na zwykle przeziebienie dostal leki za 200zl!![]()
Rownie dobrze mogla to tez byc alergia na zimno, bo raz i takie dziwactwo mial. Dziewczyny mam pyt czy czujecie ruchy maleństwa? Zaczynam sie denerwować, z córka czułam w 17/18 tydz a z synkiem 14tc i kopał do końca, wcześniej cos tam sie przetrwało- a teraz nic
A dodam ze od piatku zaczne 17tc
@aronia12 troche przeszłam fakt ale cieszy mnie że mam wesołe pogodne dziecko są dzieci które są na prawdę chore [emoji24] my jakoś damy rade
Od szyi w dol wygladasz podobnie do mnie, he he. Ja stracilam moja pierwsza ciaze i to jeszcze w dniu naszej drugiej rocznicy slubu. Przez lata nie bylam w stanie swietowac naszej rocznicy z mezem. I tez sie nasluchalam, ze to "normalne". Ale ja sie zaparlam, porobilam badania na wlasna reke, znalazlam dobrego gin-endo, wystarczylo sie 2 tygodnie podleczyc i trzy tygodnie po stracie bylam w ciazy z synkiem. Takze czesto warto posluchac intuicji i postawic na swoimTak chyba zrobie, tylko naprawdę ciężko znaleźć lekarza który uważa ze 1 poronienie cos oznacza. Zmieniałam ginekologów już 3 razy, każdy uważał ze 1 poronienie nic nie oznacza i trzeba próbować dalej...
Wydawalo mi się ze z każdą kolejna czuje się szybciej...A wiesz kto w brzuszku?Ja dziś 16t1d ruchów nie czuje ... W ostatniej ciąży na tym etapie juz czułam teraz cisza . czekam cierpliwie
Wydawalo mi się ze z każdą kolejna czuje się szybciej...A wiesz kto w brzuszku?
Na prenatalnym pow że córeczka a już dwa tyg pózniej jednak synek czekam na połówkowe i na potwierdzenie w domu mam dwie córeczki wiec fajnie by było mieć chlopca (zwłasxcza że moj mąż o nim marzy) ale jak to mówia co dadzą to wezme [emoji23][emoji23]Wydawalo mi się ze z każdą kolejna czuje się szybciej...A wiesz kto w brzuszku?
Dawaj [emoji23][emoji23] probowac zawsze mozesz [emoji23][emoji23][emoji13]Mowisz? Dajesz mi takie wyzwanie? [emoji23][emoji23][emoji23]
Ej serio potrzebna nam tabelka bo juz nie kojarze czy to ty tez wrzucalas juz brzuszek czy nie [emoji848] duzo nas tu ostatnio [emoji3]Nikt nie ma większego od mego
Brak talii, ale biore się za siebie i idę na dietkę![]()
Ja mialam tak w pierwszej ciazy, lozysko na przedniej scianie i ruchy czulam dopiero w 21tc wiec byc moze tez jeszcze sobie poczekasz niestety [emoji52]Ja dzisiaj 15+6 i też nic, łożysko mam na przedniej ścianie i to moja pierwsza ciąża, lekarz mi powiedział że pewnie poczuję około 20tc najwcześniej![]()
Dziewczyny może któraś mi pomoże z interpretacją wyników? Tydzień temu robiłam tsh i wyszło mi 6,1 (norma dla kobiet w ciąży II trymestr w moim laboratorium to 0,1-2,35). Wczoraj byłam u ginekologa i dostałam euthyrox 75 na zbicie tsh, zlecenie badań ft3 i ft4 i mam iść do endokrynologa 29.12.
Dzisiaj zrobiłam badania:
ft3 3,1 (norma dla II trymestru to 2,09-3,55)
ft4 0,94 (norma dla II trymestru to 0,8-1,3)
Nie wiem zupełnie jak mam to interpretować, niby w normie ale to tsh 6,1 mnie przeraziło i nie wiem skąd się wzięło tak wysokie, miesiąc wcześniej miałam 2,58![]()
Pewnie, aby zdrowe, u mnie córka marzy o siostrzyczce hmmm...Na prenatalnym pow że córeczka a już dwa tyg pózniej jednak synek czekam na połówkowe i na potwierdzenie w domu mam dwie córeczki wiec fajnie by było mieć chlopca (zwłasxcza że moj mąż o nim marzy) ale jak to mówia co dadzą to wezme [emoji23][emoji23]