reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Mozna ale jego mamusia bardziej ode mnie uparta. Np jak dziecko sie urodzi to musze u nich 40 dni spac z dzieckiem! Ja sobie tego nie wyobrazam po porodzie o czy bede myslala to zeby jechac do domu dzieckiem sie nacieszyc i miec swiety spokój. Rozumiem ze chca pomoc ale to moga na kawe przyjsc pobawic sie z dzieckiem i tyle [emoji4]

A powiedziałaś jej, zeby wyluzowala?:)

reklama
Weź tylko pod uwagę, że takiemu maluchowi może być niewygodnie w sztywnym garniturku czy strojnej sukience, to trzeba koniecznie na żywo zobaczyć , ja mojemu synkowi kupilam miękkie spodenki i kamizelkę takie eleganckie chyba z next ale potem i tak go przebrałam w wygodne spodenki dresowe ;) a miał wtedy 4 miesiące, jakoś nie chciałam go męczyć w garniturku

Ja byłam miesiąc przed pierwszym porodem na ślubie , mąż był świadkiem, wiec został praktycznie do rana, a mnie zaraz po północy zawiózł do domu, bo mały w brzuchu wariowal od hałasu
Byłam gotowa jak do porodu, tzn walizka spakowana w samochodzie na wszelki wypadek no i mąż nic nie pił gdyby trzeba było jechać, a 3 dni przed porodem byłam na chrzcinach i mam fajne zdjęcie z brzuchem i maluchem na brzuchu ;-) i tak samo walizka w aucie czekała :p
Jasna sprawa, takie ciuszki tylko na żywo będę kupować ... Tak tylko oglądam żeby oko nacieszyc :p
Widać można się w ciąży pobawić :) tylko to wiadomo kwestia tego jak się przyszła mamusia czuje ;)

A powiedziałaś jej, zeby wyluzowala?:)
Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]

Tylko nie wiadomo czy na sukienki czy garniaczki patrzeć [emoji3] [emoji3] [emoji3] sama już zaczynam łapać fazę na urządzanie pokoju i oglądanie ciuszków - a jeszcze parę dni temu dziwiłam się jak dziewczyny pisały, że kompletują wyprawkę [emoji23]

Oj urządzanie pokoju to bardzo przyjemna sprawa:)

Cześć dziewczyny! U nas leniwy weekend... Dzis i jutro już bez tz, także biore sie za czytanie[emoji5]
Mam do Was pytanie. Na 2-3 tyg przed porodem mamy wesele i tak sie zastanawiam... Czy dam radę[emoji15] wiadomo, że mlodzi chcą wiedzieć ile osób będzie i to miesiąc przed uroczystością... Poszlybyscie ? (Oczywiście o ile bobo nie będzie chcialo szybciej zawitać[emoji28])

Oj mam taka sama sytuacje:) mamy wesele 17 maja, a termin z usg 4 czerwiec, z om 6 czerwiec. Sama jestem ciekawa jak to rozegrać

Wlasnie udalo mi sie na dzis dostac wizyte u endokrynologa [emoji4] ufff juz sie balam ze bede musiala isc na nfz wyklucac sie o miejsce bo ostatnio jak dzwonili z pzu to nie mieli miejsc a dzis sie znalazło [emoji4]

Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]

To Turcy czy Bułgarzy? Bardzo fajny vlog oglądałam, Tur, Tur Polka s Turcji:) fajnie dziewczyna go prowadzi:)

reklama
Witam dziewczyny:) u mnie też od rana leniwie-melduje się mam twinsów:) mam do Was pytanie bo trochę się obawiam. Na USG widać że jeden pęcherzyk jest dużo większy od drugiego to różnica ponad 8 mm , dzieciaki też różnej wielkości, nie wydaje Wam się że to dosyć dużo ?? Mam wizytę za tydzień więc dopytam jeszcze lekarza ale jakoś mnie to niepokoi... Zaraz wrzucę zdjęcie :)

Do góry