reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej, wizytę mam na 22.11 wtedy lekarz powie co dalej. Czytałam u mamy ginekolog ze jeżeli wynik na czczo przekroczy 92 to uznaje się to za cukrzyce bez względu na reszte wyników. Dodam ze przed pobraniem krei na glukozę Pani w laboratorium zmierzyła mi cukier glukometrem i wynik wynosił 88, nie rozumie skad ta roznica z krwi i z glukometru

Też w sumie miałam więcej z krwi niż glukometrem. Z tym, że to były inne dni, więc różnice dokładnie tym tłumaczę. No ale u Ciebie to faktycznie dość dziwne..

reklama
Też w sumie miałam więcej z krwi niż glukometrem. Z tym, że to były inne dni, więc różnice dokładnie tym tłumaczę. No ale u Ciebie to faktycznie dość dziwne..
Myśle ze najrozsądniej będzie się zaopatrzyć w glukometr i pilnować sobie cukru ogolnie odżywiam się zdrowo i ostatnio mało jem przez mdlosci i wymioty, na wadze 3kg mniej od początku ciąży, wiec może to powoduje skoki cukru- sama nie wiem .

Myśle ze najrozsądniej będzie się zaopatrzyć w glukometr i pilnować sobie cukru ogolnie odżywiam się zdrowo i ostatnio mało jem przez mdlosci i wymioty, na wadze 3kg mniej od początku ciąży, wiec może to powoduje skoki cukru- sama nie wiem .
Właśnie jestem w trakcie załatwiania glukometru od zaprzyjaźnionej farmaceutki ;) generalnie to od ponad roku mam nawyk zdrowego i regularnego jedzenia, dlatego te wyniki trochę mnie dziwią. Ty schudłaś już 3 kg (może to jest powod tego cukru), u mnie waga ciągle ta sama- 50 kg.

U mnie glukoza 83 więc wynik ok [emoji6]

Byl temat wagi dzieci
Syn 3450 i 55 cm
Corka 3150 i 53 cm
Zobaczymy jak teraz będzie.

Wczoraj odebralam niemal identyczny wynik glukozy ;-)
U mnie córka 3150g i 53cm, syn 3960g i 57cm...więc rodzą coraz większe dzieci :-D Strach się bać. W sumie syn był długi (mąż ma ponad 190cm, ja 176cm) więc nie było po nim widać tych 4kg. Ale miał duzy obwód głowy, położna 3razy mierzyla az uwierzyla ;-) A poród naturalny, bez nacięcia ;-) Teraz wolałabym tak do max 3,5kg rodzić ;-) :-)

@w_karolcia @Wiol86 cieszę się z Waszych wizyt :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry