• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Mi na wizycie robi usg, prenatalne tez robil mi on, a teraz powiedzial, zebym zapisala sie do jego syna(tez ginekologa), który jest bardzo dobry w tych badaniach, widocznie mąja taki uklad. A nast.wizyta u niego normalnie. Mi wczoraj mowil ze polowkowe ok. 20 tyg. to dobry czas. Super,ze nie Musisz faszerowac sie zelazem. :biggrin2: Dziewczyny, ktore maja problem z TSH mam pytanie do Was. Udalo mi się dziś zapisać do endokrynologa,(moje TSH 4,66) ale dopiero pierwszy wolny termin 12.01 jak dla ciężarnej. podzwonilam w kilka miejsc,ale okazuje sie ze nie jest u mnie w okolicy tak latwo o wizyte, czy uwazacie, ze tydzien to za dlugo czekac?.a wizyte u rodzinnej mam w poniedziałek :unsure:

A twój gin nie dał Ci recepty na Euthyrox? Myśle ze czekanie do 12 do za długo... może w poniedziałek lekarz rodzinny Ci da receptę, wtedy mogłabyś zacząć działać od razu[emoji6]

reklama
Dobrze ze przy porodzie maz jest przy głowie rodzacej :)
U mnie mąż dostal rade od kolegi "nie patrz w dół" i jej sie trzymał :)
O rany, dziewczyny, mój 2019 rok jednak zaczął się pechowo. Jestem grubo ponad 2 tysiące złotych w plecy, bo dziś sieć zablokowała mi telefon. Kupiłam go nowego, ale z drugiej ręki i właściciel przestał płacić za niego raty. Wiem, że to naiwne i wiedziałam o blokowaniu telefonów, mąż zresztą też, ale spisaliśmy umowę i zdecydowaliśmy się na kupno. Teraz szukamy rozwiązania sytuacji. Raczej do tego czasu jestem skazana na padło, które tylko dzwoni i ma klawiaturę. Piszę z komputera, ale na pewno nie będę już na bieżąco z Wami.
Co za dzień... :((
Jaka lipa nie wiedziałam że blokują telefon, bo nigdy nie kupowałam używanego. Co za ludzie, sprzedają i jeszcze mają odwagę nie spłacać rat.

Mi na wizycie robi usg, prenatalne tez robil mi on, a teraz powiedzial, zebym zapisala sie do jego syna(tez ginekologa), który jest bardzo dobry w tych badaniach, widocznie mąja taki uklad. A nast.wizyta u niego normalnie. Mi wczoraj mowil ze polowkowe ok. 20 tyg. to dobry czas. Super,ze nie Musisz faszerowac sie zelazem. :biggrin2: Dziewczyny, ktore maja problem z TSH mam pytanie do Was. Udalo mi się dziś zapisać do endokrynologa,(moje TSH 4,66) ale dopiero pierwszy wolny termin 12.01 jak dla ciężarnej. podzwonilam w kilka miejsc,ale okazuje sie ze nie jest u mnie w okolicy tak latwo o wizyte, czy uwazacie, ze tydzien to za dlugo czekac?.a wizyte u rodzinnej mam w poniedziałek :unsure:
Dziwię sie ze gin nie przepisal ci od razu euthyroxu [emoji849] ja miałam 5,32 i na drugi dzien bylam u gina i od razu mi przepisala i kazala brac od nastepnego dnia a w międzyczasie zapisac sie do endo.[emoji849]

Jaka lipa nie wiedziałam że blokują telefon, bo nigdy nie kupowałam używanego. Co za ludzie, sprzedają i jeszcze mają odwagę nie spłacać rat.
No i poskarzylam na moja malutka i juz zaczyna fikac :) cale szczęście bo zaraz bym pewnie zaczęła się zamartwiac. Trzymal mnie jeszcze tylko mój ciagle powiększający się brzuch orzed wozyta u lekarza.

Hej dziewczynki [emoji4] witam sie w moje imieninki [emoji2]

Z tej okazji musze jakies ciasto upiec , chodzi mi po glowie jablecznik z pianka na kruchym cieście [emoji173]

Ja wczoraj odziwo przed 22 zasnęłam , obudzilam sie przed 5 i troche sie meczylan zeby zasnąć [emoji18] ale nie bylam sama bo malenstwo tez sie wiercilo [emoji7]

Co do majonezu, kupny jak najbardziej - nie sadze zeby takie firmy jak np winiary b.popularne pozwoliły sobie na jakies oskarżenia zarażeniem salmonella , dbaja o to na pewno [emoji5]

Skoro majonez na nie to i lody na nie, jakby nie patrzec[emoji39] ale tu mam informacje z bloga mamyginekolog ( jej kolezanka dietetyczka sie wypowiedziała)

"Ciekawym zagadnieniem są jeszcze lody i majonezy – tradycyjnie się je robi z surowych żółtek i tradycyjne są niezalecane w ciąży. Jednak przemysłowo produkowane lody i majonezy są z jajek pasteryzowanych i są zupełnie bezpieczne dla kobiet w ciąży."

i przesady na temat jajek na miekko...okazuje ze jak najbardziej mozna je jesc i malo tego sa zdrowsze niz na twardo ( maja wiecej skladnikow odżywczych) choc na blogu wyczytalam ze najlepiej w koszulce je robic [emoji6]

Ja wizytuje jutro [emoji847][emoji847][emoji847] sie doczekac nie moge a z drugiej strony jestem przerazona jak zawsze [emoji57]....mój maz nie byl na pierwszej wizycie w gabinecie (5tydz) wiedziałam ze nic tam procz pecherzyka nie zobaczy wiec odpuścił, ale od tamtej wizyty jest zawsze [emoji4]

Sie rozpisalam jak nigdy. [emoji39] wybaczcie[emoji173]

Nie wiem co jest takiego ciekawego w łożysku ;) dla mnie to wyglądało jak paskudna szara piłka zrobiona z żył uwieszona na pępowinie [emoji1785][emoji1785]
A mówią, jak mamuśka pali w ciąży, to jest jeszcze brzydsze i śmierdzi fajami.
Podobno jak tata przecina pepowinę i nie przetnie jej jednym cięciem, to jeszcze pojawi się na porodówce :D

Nie wiem co jest takiego ciekawego w łożysku ;) dla mnie to wyglądało jak paskudna szara piłka zrobiona z żył uwieszona na pępowinie [emoji1785][emoji1785]
A mówią, jak mamuśka pali w ciąży, to jest jeszcze brzydsze i śmierdzi fajami.
Podobno jak tata przecina pepowinę i nie przetnie jej jednym cięciem, to jeszcze pojawi się na porodówce :D
Ja wlasnie nie widziałam więc nie wiem czy to ciekawe ;) moj nie przecial wcale i wlasnie powiedział poloznej ze jeszcze wróci i przetnie kolejna

No to tym bardziej na luz. Salmonelli w przemyslowym majonezie bym sie nie bala. Jesli juz cos to toxo :growl: (buzke wstawiam na wylaczne zyczenie syna :yes:)

Dzieki duze! Zadzwonilam do diagnostyki do laborantki, ktora robi te badania i powiedziala mi, ze mialam poprzednio wyniki nizsze (0,081), wiec IgM jakby wzroslo. Ale to inne laboratorium, inna metoda (jedni Abbotem, drudzy Cobasem), choc jednostka ta sama a IgG i tu i tu ujemne, ponizej 0,1. Mam nadzieje, ze u mnie bedzie w tym wzgledzie tak, jak u Ciebie :sorry::biggrin2:
Ale przecież co ma toxo wspólnego z jajkami, bo nie rozumiem?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry