Pomijajac, ze ktos moze wyniesc cos i tak z zamknietej grupy na forum publiczne, to fb "oferuje" tez inne uslugi. I jesli rzeczony maz pracuje w miedzynarodowej korporacji, to informacje z jego sypialni moga wyladowac tez na biurku jego szefa

Ja konto na fb mam co prawda zalozone, choc nie do konca z moimi danymi i tylko ze wzgledu na zagraniczne kontakty. Z racji wyksztalcenia mam znajomych z kilkudziesieciu krajow, takze z innych kontynentow i czesc z nich sie urwala przez czeste zmiany numerow telefonow i maili u znajomych. Same wiecie, jak to jest. Jeszcze nie tak dawno ludzie mieli po kilkadziesiat lat jeden numer a teraz niektorzy zmieniaja co pare miesiecy (jak moja znajoma rekordzistka, raz na kwartal!), jak tylko pojawi sie nowa taryfa (zwlaszcza, ze jeszcze nie tak dawno nie mozna bylo przeniesc numeru). No wiec fb pozwala na odkurzenie takich znajomosci. Po nawiazaniu kontaktu od razu przerzucamy sie jednak na inne kanaly - maile, telefony, skypy itp. Wstawiac zdjecia, wpisywac swoje dane, pisac prywatne sprawy o sobie na fejsie to nie dla mnie.