Nerwicówka35
Fanka BB :)
A smoczek? Jak jednego nie akceptuje to inne warto wypróbować [emoji6]
Ja też wbrew powszechnej opinii o złym wpływie smoczków, dałam i jest spokój. Moja córeczka właściwie uspokaja się smoczkiem, a później wypluwa
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A smoczek? Jak jednego nie akceptuje to inne warto wypróbować [emoji6]
Maluszkom trzeba sprawdzać kark. Rączki i nóżki przeważnie są zimne, ponieważ takie dzieci nie mają termoregulacji. Jeśli kark jest zimny należy dziecko przykryć, jeśli gorący lub spocony to odkryć a jak ciepły, normalny to znaczy że jest dziecku dobrze [emoji16]No moja Mała też najchętniej na rączkach. I z jedzeniem też czasem po 30min znowu chce i nie zasypia między posiłkami. A ubieram ją w rampers. Chyba, że wychodzimy na spacer to wtedy daje jej kocyk bambusowy. No ale generalnie cały czas sprawdzam nóżki, rączki itd.
Bepanthen podobno super na skórę czyli pewnie na całą skórę jest dobry :-)Hejkaa jak u Was z pozycjami do leżenia dla Malucha? U mnie głównie na boku, przekładam Malutką na boczek, szczególnie po jedzeniu i tak sobie zasypia. Kiedy nie śpi leży na pleckach. Od wczoraj zaczęłam ją też układać na brzuszku, ale to raczej takie 10 minutowe sesje. Za to sprawdza się opinia, że ukladanie na brzuszku ułatwią motorykę jelit
Jak dbacie o higienę pupy? Ja podmywam za każdym razem czystą wodą i wacikiem, ale patrzę, że wokół odbytu robią się zaczerwienienia :/ smaruje bepanthenem, ale nie wiem czy to dobrze, bo odparzeń nie ma...
U nas też po jedzeniu lewy, prawy . Na wznak jak nie śpi. Słońce na czerwoną pupę polecam ten różowy lub zielony linomag tylko tym smaruję. Moja połozna powiedziała, ze bepahnten dla starszych dzieci. A w tym rózowym jest wit ai e i ona fajnie łagodzi zaczerwienienia. Też przemywam wacikami i ciepła wodą jak kupaHejkaa jak u Was z pozycjami do leżenia dla Malucha? U mnie głównie na boku, przekładam Malutką na boczek, szczególnie po jedzeniu i tak sobie zasypia. Kiedy nie śpi leży na pleckach. Od wczoraj zaczęłam ją też układać na brzuszku, ale to raczej takie 10 minutowe sesje. Za to sprawdza się opinia, że ukladanie na brzuszku ułatwią motorykę jelit
Jak dbacie o higienę pupy? Ja podmywam za każdym razem czystą wodą i wacikiem, ale patrzę, że wokół odbytu robią się zaczerwienienia :/ smaruje bepanthenem, ale nie wiem czy to dobrze, bo odparzeń nie ma...
Lil ja wczoraj chyba miałam gorszy dzień, bo rano sciagnęłam 80ml, a potem wydawalo mi się, że nic nie ma ... kupiłam femalt na laktache i wypiłam wczoraj dwa i dziś okU mnie picia jest 5 minut, a potem zaczyna przysypiać. Jak odkładam to się budzi i je rączki,no i placz. Ostatnio dostała sporą butelkę, a kilka minut później już i tak jadła rączki... patrząc na nią mam wrażenie że ciągle jest glodna i ja już nie wiem. Przy starszej miałam mleka na styk, ani wyplywania mleka ani obrzmialych piersi, a karmilam rok, teraz chyba podobnie wiec nie wiem czy sie najada, a tez na początku mocno z wagi spadla. W tym tygodniu idziemy znowu sie ważyć to sie dowiem.
Smoczka nie lubi,muszę chyba jakiś inny kupić