@Natqaa moja ostatnio jak przychodzi wieczór i skończymy czytać bajeczkę to też wpada w szał. Nie wiem, może już zdaje sobie sprawę, że to noc i czas iść spać a nie chce? Bo niby czemu?

W dzień też usypia ładnie, a jak zaśnie w końcu wieczorem (między 19-20) to pobudka między 1-3, różnie to bywa i koło 6.
@prusaczek dziękuję bardzo

Trzymajcie się

niestety albo stety córcia to cały tata aby płeć po mamie

u nas ząbki wybiły się 19.10 a męczyła się już dobry miesiąc - pamiętam, że dzwoniłam koniec września do przychodni bo miała lekki stan podgorączkowy to jak zapytałam pani dr czy to może być od zębów to mnie wyśmiała, że gdzie takiemu maleństwu zęby... My smarowaliśmy dziąsełka maścią, kupiłam specjalnie w aptece, mam taką szczoteczkę na palec do masowania dziąseł na to dawałam maść i masowałam jej w buźce w środku. Do tego gryzaki wrzucałam do zamrażarki i jej później dawałam i to jej chyba największą ulgę przynosiło bo pamiętam jeden dzień był taki płacz a jak jej przyniosłam chłodnego gryzaka to buzia od razu się uśmiechła
@Maria_K my też w nocy usypiamy na piłce ale to też jest nasza wygoda bo jak usiądziemy z nią na piłkę to chwila moment i śpi. Też małą bierzemy w nocy do siebie, fajnie jest się budzić i widzieć jej buźkę
@sariska dziękuję bardzo

a na ząbki polecam jw. gryzaki z zamrażarki.
U nas dziś pobudka i karmienie o 4:50 i trzeci dzień pod rząd moja panna jest już o tej wyspana ...

i myśl tu człowieku co zrobić o 5 z maluszkiem żeby nie obudzić całego domu. Całe szczęście jest kochana i nie płacze za dużo.
My też dawaliśmy na brzuszek delicol ale nie pomagał wcale, zmieniliśmy na vivomixx i zdał egzamin już po 5ciu kroplach

)