reklama

Czerwcowe mamy 2021

Pięknie !!! 😍😍❤ Aż zazdroszczę kochana tych bliźniaków 😁😁❤ (Oczywiście w taki dobry sposób 😅) życzę wszystkiego dobrego ! 👶👶

Kochana a do poczekalni mógł normalnie wejść ? Czy siedział w samochodzie ? Bo nie wiem właśnie czy ciągnąć mojego, wiem ze do gabinetu na pewno nie wpuszczą, ale do przychodni na korytarz? Będę się tak stresować, ze wolałabym żeby był 😁
Mój do prywatnej kliniki nawet wejść nie mógł, tylko czekał w samochodzie.

reklama
To, że nie przeszłaś ciąży, oznacza, że jak by ci się urodziło dziecko, wiedziałabys, że odpoczynek w ciąży jest na miarę złota.
Chciałabym się w sumie dowiedzieć, jaki odsetek z forum tych, które już mają dziecko, zostają w pracy tak długo i nie idą na zwolnienie :)

Moja druga ciąża, w domu dwulatek, w zeszłej ciąży w 7 msc, bo skończyłam prowadzić projekt i uznaliśmy z szefem, że bez sensu brać nowy.
Teraz mam nadzieję pracować do końca.
W poprzedniej ciąży w piątek byłam na siłowni, a w niedzielę urodziłam. Jestem bardzo aktywna w ciąży, więc trochę dziwnie byłoby np spotkać szefa na bieżni, będąc na L4.

Pamiętajmy, że są kraje, w których nie ma czegoś takiego, jak L4 ciążowe. Owszem, kobiety w zagrożonej ciąży mogą iść na zwolnienie, jak inni chorzy, ale to są szczególne przypadki. Trafiłam kiedyś na artykuł, który wręcz podkreślał, że według statystyk, w tych krajach częściej kobiety donoszą ciąże i znoszą ją lepiej, bo są aktywne, ruszają się i to pomaga i im i dziecku.

Po drugie, wiece jak to nas, młode kobiety, stawia na rynku pracy. Pytania o to czy kobieta planuje ciąże podczas rozmowy kwalifikacyjnej są w Polsce nagminne. Trochę same sobie to robimy, jeśli od razu po dwóch kreskach idziemy na zwolnienie. Niekiedy z dnia na dzień zostawiając pracodawcę z pustym biurkiem.
W Rosji kobiety w wieku reprodukcyjnym nie są praktycznie w ogóle zatrudniane, nie chcę tego w Polsce.

Wielu pracodawców nie ma nawet szans dostosować stanowiska pod ciężarną, a chętnie by to zrobił. Wyeliminował by dźwiganie, hałas, chemikalia.

Piszę ogólnie o moim spojrzeniu na temat, nie piszę odnośnie konkretnych przypadków tutaj.

Ja już dawno po wizycie ale musiałam dojść do siebie 😅 Widziałam wszystko na co liczyłam tylko podwójnie 😂 Będę mieć bliźniaki 🤯😂😍 jestem nadal w szoku. Muszę znaleźć sobie nowego (drugiego?) lekarza, bo Luxmed nie prowadzi ciąż mnogich (chociaż w zaleceniach po wizycie napisał że „nie zaleca prowadzeni ciąży w Luxmed”). Wrocławianki, znacie jakiegoś dobrego lekarz prywatnego?
W ogóle byłam w takim szoku że kilku pytań mu nie zadałam🙈 muszę chyba wbić się na teleporade.

Gratulacje! Powiem Ci, że nawet miałam malutką nadzieję, że u mnie też będzie bliźniacza :D
Zobacz sobie Dr Jarosz w Mediconcept na Krzyckiej, polecany.
Mydłowski w Medfeminie (Prowadziłam u niego 1 ciążę, ale pracował wtedy gdzie indziej).
Jednak nie wiem czy specjalizują się w bliźniaczej.

Joszka, bardzo mi przykro :(

A ja nic jesc nie mogę, głodna chodzę, ale na nic nie mam ochoty, lub zapachem mnie odrzuca .
teraz na śniadanie ledwo wcisnęłam herbatę i banana.
a ja kawoszka jestem, a dopiero, co ekspres do kawy kupiliśmy i się nie mogę nawet nacieszyć , bo mi się kawy nie chce 😭😂
Te mdłości na zapachy to jest dla mnie nowość, z synem nic takiego nie miałam, mąż się śmieje, że córka teraz musi być, ale po prostu to dowód, że każda ciąża jest inna.

A ja nic jesc nie mogę, głodna chodzę, ale na nic nie mam ochoty, lub zapachem mnie odrzuca .
teraz na śniadanie ledwo wcisnęłam herbatę i banana.
a ja kawoszka jestem, a dopiero, co ekspres do kawy kupiliśmy i się nie mogę nawet nacieszyć , bo mi się kawy nie chce 😭😂
Te mdłości na zapachy to jest dla mnie nowość, z synem nic takiego nie miałam, mąż się śmieje, że córka teraz musi być, ale po prostu to dowód, że każda ciąża jest inna.
Mi też farmaceutka mówiła w aptece, że musi być inna płeć, skoro się inaczej czuję, ale myślę, że to taki mit, czasem rzeczywiście tak wychodzi, a czasem ta sama płeć.
My mamy dietę pudełkową, a ja z 5 posiłków jestem w stanie zjeść 1, góra 2, bo na resztę patrzeć nie mogę...

Cześć Dziewczyny,

Z tej strony Agnieszka, wczoraj pierwsze usg na którym widac pecherzyk ciążowy 3mm, pod koniec przyszlego tygodnia kolejne usg,moje zapytanie - kiedy zostaje założona karta ciąży?
Generalnie bardzo sie martwie, patrząc przez pryzmat tego co przeżyli znajomi (poronienia w 3 miesiacu, w 9 tygodniu lub w 5 miesiacu ciazy blizniaczej) zamiast sie cieszyć czekam niecierpliwie na następne usg sprawdzic czy serduszko bije...

Życzę Wam dobrego samopoczucia w każdym dniu ciazy i zeby Maluszki zdrowo rosły.
Kartę już mam założona, czyli w 5 tygodniu.

[emoji122][emoji122][emoji122]
Moja druga ciąża, w domu dwulatek, w zeszłej ciąży w 7 msc, bo skończyłam prowadzić projekt i uznaliśmy z szefem, że bez sensu brać nowy.
Teraz mam nadzieję pracować do końca.
W poprzedniej ciąży w piątek byłam na siłowni, a w niedzielę urodziłam. Jestem bardzo aktywna w ciąży, więc trochę dziwnie byłoby np spotkać szefa na bieżni, będąc na L4.

Pamiętajmy, że są kraje, w których nie ma czegoś takiego, jak L4 ciążowe. Owszem, kobiety w zagrożonej ciąży mogą iść na zwolnienie, jak inni chorzy, ale to są szczególne przypadki. Trafiłam kiedyś na artykuł, który wręcz podkreślał, że według statystyk, w tych krajach częściej kobiety donoszą ciąże i znoszą ją lepiej, bo są aktywne, ruszają się i to pomaga i im i dziecku.

Po drugie, wiece jak to nas, młode kobiety, stawia na rynku pracy. Pytania o to czy kobieta planuje ciąże podczas rozmowy kwalifikacyjnej są w Polsce nagminne. Trochę same sobie to robimy, jeśli od razu po dwóch kreskach idziemy na zwolnienie. Niekiedy z dnia na dzień zostawiając pracodawcę z pustym biurkiem.
W Rosji kobiety w wieku reprodukcyjnym nie są praktycznie w ogóle zatrudniane, nie chcę tego w Polsce.

Wielu pracodawców nie ma nawet szans dostosować stanowiska pod ciężarną, a chętnie by to zrobił. Wyeliminował by dźwiganie, hałas, chemikalia.

Piszę ogólnie o moim spojrzeniu na temat, nie piszę odnośnie konkretnych przypadków tutaj.

Gratulacje! Powiem Ci, że nawet miałam malutką nadzieję, że u mnie też będzie bliźniacza :D
Zobacz sobie Dr Jarosz w Mediconcept na Krzyckiej, polecany.
Mydłowski w Medfeminie (Prowadziłam u niego 1 ciążę, ale pracował wtedy gdzie indziej).
Jednak nie wiem czy specjalizują się w bliźniaczej.

Joszka, bardzo mi przykro :(

Ja niestety raczej bede sie z Wami żegnac.. bylam dzisiaj jeszcze kontrolnie u lakarza, tym razem w medicover. Serduszko juz bardzo wolno bije, a zarodek od zeszlej środy ledwo co urosł...
Najgorsze w tym wszystkim, ze ten lekarz podobnie jak w szpitalu stwierdzil, ze ciaza wcale nie jest tak nisko i moze gdybym od poczatku brala ta heparyne zamiast czekac na konsultacje z hematologiem, ktora mam miec dopiero w piatek to moze by to sie inaczej potoczyło, nie wiem.. W czwartek mam zrobic jeszcze usg bo pewnie do hematologa juz nie bedzie sensu isc.. jestem w rozsypce.
Bardzo bardzo mi przykro 😥😥😥 w trudnych ciążach tak ważny jest dobry lekarz ☹️ bardzo mi przykro że tak u Ciebie się to wszystko toczy ☹️😥

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry