5 tydz to bardzo wcześnie. Bądź spokojna , odpoczywaj i czekaj na kolejne usgBetę robiłam w piątek i w poniedziałek. Na razie nie będę robić. Może w poniedziałek pójdę i w środę powtórzę.
reklama
Tyle że z gwałtu można do 12 tyg a wtedy jeszcze wady nie są wykryte.
Każdy taki wpis daje mi nadzieję że może być dobrze [emoji2960]Mysle ze zaczna sie masowe gwalty w Polsce...
Tak. Świetnie czułam się w ciąży z synem. W 9 t brałam ślub i bawiłam na weselu własnym![]()
Myślę że miało to być w cudzysłowie. Każda teraz będzie zasłaniać się gwałtem
Czyli nie mogę zrobić tak że pójdę do lekarza wypisze mi l4 i automatycznie urlop mi się przerywa? Stanowiska napewno mi nie szykuje bo złożyłam mu wniosek o wychowawczy na 3 lataMożesz napisać podanie do pracodawcy ze rezygnujesz z urlopu wychowawczego i z dniem np 10,11 wracasz do pracy i w tym dniu również dostarczasz L4. (Warto poinformować pracodawcę ze jesteś w ciąży aby nie szykował Ci stanowiska)

A może któraś z was wie czy ten zakaz obowiązuje od dzisiaj czy na razie to jest "tylko" wyrok trybunału a do zakazu jeszcze trochę minie??
Chociaż znając życie zaraz zmienią ustawę pod osłoną nocy.
33latka
Fanka BB :)
Wiecie co... Nóż się w kieszeni otwiera. Ktodaje pisowcom prawo głosować nad czymś co zależy od kobiet? Teraz to będzie tak że dzieci będą porzucane, kobiety będą w podziemiu zamawiac tabletki poronne albo zabijać dzieci...
Taka prawda jest...
Przykra ale prawdziwa.
Sama gdybym stanęła przed wyborem to bym usunęła ciążę bo wiem że nie dałabym rady opiekować się ciężko chorym dzieckiem z wyboru.
Taka prawda jest...
Przykra ale prawdziwa.
Sama gdybym stanęła przed wyborem to bym usunęła ciążę bo wiem że nie dałabym rady opiekować się ciężko chorym dzieckiem z wyboru.
Dziewczyny czy wy wszystkie odczuwacie ból piersi? Ja nic nie czuje gdyby nie test to pewnie myslala bym że mi się okres spóźnia. Mam się martwić?
Starlights
A może któraś z was wie czy ten zakaz obowiązuje od dzisiaj czy na razie to jest "tylko" wyrok trybunału a do zakazu jeszcze trochę minie??
Dobre pytanie. Też chciałabym wiedzieć.
jeśli chcesz wczesniej to l4 przerywa automatycznie urlop wypoczynkowyCzyli nie mogę zrobić tak że pójdę do lekarza wypisze mi l4 i automatycznie urlop mi się przerywa? Stanowiska napewno mi nie szykuje bo złożyłam mu wniosek o wychowawczy na 3 lata![]()
Unanime
Podobno zacznie obowiązywać jak go gdzieś wpiszą, tzn w ciągu kilku dni. Tak piszą w internecieDobre pytanie. Też chciałabym wiedzieć.
reklama
Karolina_karolina
Tak, o to mi chodziloMyślę że miało to być w cudzysłowie. Każda teraz będzie zasłaniać się gwałtem