Widzialyscie ostatnie przemówienie Kaczora ? Wiecie, ze jeżeli projekt ustawy wejdzie w życie to lekarzom grozi do trzech lat więzienia za złamanie przepisów ? Widziałam wypowiedz profesora (bo mówiłyśmy coś wcześniej o tych ciążach pozamacicznych), ze skoro będzie można przeprowadzić zabieg tylko w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia, to w przypadku ciąży pozamacicznej, będzie musiał czekać aż wystąpi krwotok wewnętrzny i pacjentka będzie umierać, żeby moc wykonać zabieg ???!!!! Bo tak to nie ma bezpośredniego zagrożenia życia!!! (Mimo ze wiadomo, ze jest to bardzo niebezpieczna sytuacja, jeśli nie dokona się zabiegu) Jestem szczerze przerażona, tez nie wiem czy bym się zdecydowała teraz na ciąże, bałabym się nie tylko o siebie, ale i o maleństwo. Bo to samo tyczy się wykonywania zabiegów prenatalnych na maluszkach w brzuchu, które mogą uratować ich życie, ponieważ zawsze jest ryzyko, ze coś się wydarzy, a lekarze będą się bali. Nie mam zamiaru was straszyć, ale nie wiem sama co zrobić z myślami...
Tu jest link to wideo dla chętnych.