reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja powiedziałam dzieciom po pierwszym USG kiedy serduszko zobaczyłam.Corka wniebowzięta, od dawna nas męczyła o dzidziusia. Syn najpierw podszedł z rezerwa, ale potem imiona zaczął wymyślać i w ogóle wieczorem do mnie przyszedł i powiedział że najpierw tylko myślał o tym że dzidziuś będzie płakał ale jak zaczął się zastanawiać to zobaczył też duzo fajnych rzeczy i zalet bycia starszym bratem słodkiego dzidziusia i jednak się cieszy😊 Ostatnio syn robił drzewo genealogiczne na historię i spodobało mi się imię prababci jednej Rozalia, no i jak dzieciom powiedzieliśmy to moja córka sama z siebie że jakby była dziewczynka to ona by chciała Rozalię 😉 A syn wymyślił dla chłopca Maksymilian, żeby był Maksio, bo to słodko będzie😁 Ja dla chłopca myślałam o Wojtku.

Ja powiedziałam dzieciom po pierwszym USG kiedy serduszko zobaczyłam.Corka wniebowzięta, od dawna nas męczyła o dzidziusia. Syn najpierw podszedł z rezerwa, ale potem imiona zaczął wymyślać i w ogóle wieczorem do mnie przyszedł i powiedział że najpierw tylko myślał o tym że dzidziuś będzie płakał ale jak zaczął się zastanawiać to zobaczył też duzo fajnych rzeczy i zalet bycia starszym bratem słodkiego dzidziusia i jednak się cieszy😊 Ostatnio syn robił drzewo genealogiczne na historię i spodobało mi się imię prababci jednej Rozalia, no i jak dzieciom powiedzieliśmy to moja córka sama z siebie że jakby była dziewczynka to ona by chciała Rozalię 😉 A syn wymyślił dla chłopca Maksymilian, żeby był Maksio, bo to słodko będzie😁 Ja dla chłopca myślałam o Wojtku.
Moj syn to Wojtek - jeśli imię świadczy o charakterze to uważaj, pierwsza noc przespałam, jak młody miał trzy lata 😂 Ale za to teraz ma dziesięć, spokojny, wyważony, trochę odstaje pod tym względem od rówieśników:) Ale patrząc na to, jak było na początku, to sama sie dziwię że dożył do dziś...

Moj syn to Wojtek - jeśli imię świadczy o charakterze to uważaj, pierwsza noc przespałam, jak młody miał trzy lata 😂 Ale za to teraz ma dziesięć, spokojny, wyważony, trochę odstaje pod tym względem od rówieśników:) Ale patrząc na to, jak było na początku, to sama sie dziwię że dożył do dziś...
Mój synek też mi dał popalić, był meeega wymagającym maluchem, tez jak miał 3 lata to jeszcze się ciągle budził ze 2 razy w nocy. Nadal zresztą jest dość trudny w wychowywaniu. Ma chłopak temperament. Córka za to przeciwieństwo, spokojna, dobrze ulozona, zorganizowana, szybko noce przesypiala. Więc ja to bym tak patrząc pod tym kątem chciała dziewczynkę. Chociaż i dziewczynki też się potrafią temperamentne trafić😊
Ja w szkole uczę więc generalnie z większością imion mam skojarzenia i właśnie uczę 2 Wojtkow i obaj są dobrze wychowanymi, miłymi i pogodnymi chłopcami. I jakoś mi się tak dobrze kojarzy to imię😊

Ja powiedziałam dzieciom po pierwszym USG kiedy serduszko zobaczyłam.Corka wniebowzięta, od dawna nas męczyła o dzidziusia. Syn najpierw podszedł z rezerwa, ale potem imiona zaczął wymyślać i w ogóle wieczorem do mnie przyszedł i powiedział że najpierw tylko myślał o tym że dzidziuś będzie płakał ale jak zaczął się zastanawiać to zobaczył też duzo fajnych rzeczy i zalet bycia starszym bratem słodkiego dzidziusia i jednak się cieszy[emoji4] Ostatnio syn robił drzewo genealogiczne na historię i spodobało mi się imię prababci jednej Rozalia, no i jak dzieciom powiedzieliśmy to moja córka sama z siebie że jakby była dziewczynka to ona by chciała Rozalię [emoji6] A syn wymyślił dla chłopca Maksymilian, żeby był Maksio, bo to słodko będzie[emoji16] Ja dla chłopca myślałam o Wojtku.

Mi się bardzo podoba Rozalka [emoji3590]
Teraz boję się myśleć o imionach bo nawet pierwszej wizyty jeszcze nie miałam ale już w poprzedniej ciąży dla dziewczynki braliśmy pod uwagę Rozalie lub Nine. A mamy Adasia [emoji16][emoji16]

Hej dziewczyny , współczuję Wam mdłości. Mnie nigdy za bardzo to nie doskwierało. Wszystko było umiarkowane ;) Mam nadzieję , że tym razem uda się równie dobrze znieść ciążę. Pewnie nie uwierzycie że przy 4 porodzie to możliwe,ale panicznie się boję. Mam złe doświadczenia przy 2 porodzie i rozważam cc.

Co w tym jest ekstra? Bo w stanach na przykład to norma. Moje ciotki tak zrobiły i jest Krzysztof junior i Jola junior, ale ani to dla mnie ekstra nie jest, ani fajne. Może nie widzę tego, co powinnam? Co powinnam? ;)
No kwestia gustu, każdemu podoba się co innego :)
Mi osobiście podoba się taka forma ale mój nie przepada za swoim imieniem wiec u Nas tak nie będzie :)

reklama
Co w tym jest ekstra? Bo w stanach na przykład to norma. Moje ciotki tak zrobiły i jest Krzysztof junior i Jola junior, ale ani to dla mnie ekstra nie jest, ani fajne. Może nie widzę tego, co powinnam? Co powinnam? ;)
Mam kolezanke Monike, ktora nazywa sie jak jej mama, i ktora ma brata o tym samym imieniu co tata 🤯 ja nie czuje tego fenomenu, a wrecz nawet nie rozumiem hahahaha moj przyszly tesc ma chrzesniaka, ktory ma tak samo na imie jak on... nazwisko tez 🙈🙈 do tego prowadza podobne firmy... i nawet nie wiecie ile jest czasami zamieszania...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry