Dziękuję Wam bardzo za porady, tak może czytanie internetu to nie jest dobry pomysł, jednak serio wszędzie tak piszą nawet na zagranicznych storonach " At the point of early
miscarriage diagnosis, a
yolk sac larger than 5 mm suggests an abnormal fetal karyotype" zo oznacza, że rozmiar powyżej 5mm pecherzyka żóltkowego świadczy o wadach w kariotypie płodu. I takich informacji jest mnóstwo, łącznie z tym, że on rośnie do 10 tygodnie minimum, a u mnie jest 7tydz+0d i już jest rozmiar 5.4mm. Tak, wiem że truję tutaj i w ogóle ale nie wyssałam sobie tego z palca, tylko tych informacji jest mnóstwo. Chyba naukowcy nie piszą sobie tak od rzeczy... do tego nieregularny kształt również świadczy o wadach, a mój nie jest zupełnie okrągły i ma dziwnie grube ścianki.
Wiem, że nic nie zmienię, więc po prostu poczekam do następnego USG ale nie napwają mnie optymizmem te rzeczy, które wyczytałam, mam wrażenie, że jak na etap ten pęcherzyk jest naprawdę wielki i nieregularny
Katy29 nie nie słyszałam... lekarz tylko mówił, że coś miga i że to może być już serce ale na razie słabo...