reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny mam 36 lat skończone druga ciąża naturalna byłam na prenatalnych niby z usg wszystko ok ale beta 94,51 a pappa 2,84 i zagrożenie 1-265 a po skorygowaniu wyników i usg 1-807 zlecono mi badanie nifty pro i stad moje pytanie do was czy iść czy nie

Dziewczyny mam 36 lat skończone druga ciąża naturalna byłam na prenatalnych niby z usg wszystko ok ale beta 94,51 a pappa 2,84 i zagrożenie 1-265 a po skorygowaniu wyników i usg 1-807 zlecono mi badanie nifty pro i stad moje pytanie do was czy iść czy nie
Pytanie jak do tego podchodzisz i co zrobisz z wynikiem..nie jest to jakieś mega mega wysokie ryzyko jak 1:4 No ale na pewno podwyższone. Pytanie jak będziesz się czuć przez resztę ciąży jak nie zrobisz?

No nie wiem czy TYLKO krew. Wg mnie aż. Super że powstało badanie które w 99 % potwierdza lub wyklucza wady a w żaden sposób nie zagraża ciąży...

reklama
Z wieku wyszlo 1:265 a po skorygowaniu 1:807? Zalezy czy przez reszte ciazy bedziesz sie stresowac czy nie... Jesli tak to lepiej zrobic, na pewno jest sporo wiarygodniejsze niz np. Pappa. A bardziej wiarygodne niz nifty sa juz tylko badania inwazyjne typu biopsja kosmowki, amniopunkcja ale tez wiazace sie z jakims ryzykiem. Po wyniku 1:807 nie wiem czy sami wystawia skierowanie na inwazyjne badania. Ja np. zrobilam nifty pro i czekam na wynik ale ja mialam od poczatku stwierdzony za duzy pecherzyk zoltkowy i dlatego jestem spanikowana wrecz :( tyle ze ja na pewno w wypadku wiekszosci wad zwlaszcza letalnych zdecydowalabym sie na terminacje ale nie wiem czy w PL..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry