reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Kochane ile waza wasze pociechy?? Jestem wczoraj po badaniu II prenatalnym moja mała wazy 504 g w 21t i 6 dniu. Nie wiem czy to duzo czy mało w jak u Was ??

reklama
Ja dziś miałam 20+1 - 309 g, babeczka <3 zdrowa na szczęście:), szyjka długa, na bóle brzucha luteina i magnez. Powoli myślę nad zapisem do szkoły rodzenia, chyba się zdecydujemy mimo covida na zajęcia na żywo w jakiejś małej grupie. A wy jak robicie?

Ja dziś miałam 20+1 - 309 g, babeczka <3 zdrowa na szczęście:), szyjka długa, na bóle brzucha luteina i magnez. Powoli myślę nad zapisem do szkoły rodzenia, chyba się zdecydujemy mimo covida na zajęcia na żywo w jakiejś małej grupie. A wy jak robicie?
Ja się jeszcze zastanawiam jaka formę porodu wybrać, z powodów kardiologicznych i neurologicznych mogę zdecydować się na cesarkę ale do końca nie jestem przekonana. Co do szkoły rodzenia to widziałam kilka fajnych ofert w formie online se wiadomo ze na żywo lepiej

Jestem w połowie ciąży a mam już skurcze przepowiadające. Lekarz kazał wdrożyć nospe 3x1 przez 10 dni a później odstawić. Trochę się wyciszyło ale po odstawieniu skurcze (ilościowo) się zwiększyły. Wiec zastanawiam się jak to de facto jest z ta nospa.
Jestem w podobnej sytuacji, od niedzieli skurcze i to dość częste, bóle pachwin, krzyża, takie w sumie mocne bóle okresowe.

Zebrałam się dzisiaj do lekarza i po ktg które potwierdziło skurcze zalecenia mam tydzień odpoczynku, magnez w saszetkach do rozpuszczania, progesteron (mimo ze szyjka ok) i uwaga - antybiotyk. Nie mieszkam w Polsce wiec o nospie nie było mowy. Ponoć prawdopodobnie są to skutki bezobjawowej infekcji dróg moczowych .. borykam się z nimi od początku ciąży . Generalnie powiedzieli mi ze trza to zatrzymać/ złagodzić. I jak nie bedzie lepiej to za 2 dni do lekarza.

pisze Ci to tez bo sama się naszukałem co to moze być i czy aby napewno to nie moja panika, ale na infekcje nie wpadłam, a sprawa mogła się zrobić poważniejsza. Nospa chyba złagodzi Ci objawy a nie przyczynę. Może warto jakiegoś innego lekarza jeszcze się poradzić, no i posiew jak nie masz.

Jestem w podobnej sytuacji, od niedzieli skurcze i to dość częste, bóle pachwin, krzyża, takie w sumie mocne bóle okresowe.

Zebrałam się dzisiaj do lekarza i po ktg które potwierdziło skurcze zalecenia mam tydzień odpoczynku, magnez w saszetkach do rozpuszczania, progesteron (mimo ze szyjka ok) i uwaga - antybiotyk. Nie mieszkam w Polsce wiec o nospie nie było mowy. Ponoć prawdopodobnie są to skutki bezobjawowej infekcji dróg moczowych .. borykam się z nimi od początku ciąży . Generalnie powiedzieli mi ze trza to zatrzymać/ złagodzić. I jak nie bedzie lepiej to za 2 dni do lekarza.

pisze Ci to tez bo sama się naszukałem co to moze być i czy aby napewno to nie moja panika, ale na infekcje nie wpadłam, a sprawa mogła się zrobić poważniejsza. Nospa chyba złagodzi Ci objawy a nie przyczynę. Może warto jakiegoś innego lekarza jeszcze się poradzić, no i posiew jak nie masz.
Niestety ale infekcje są bardzo niebezpieczne w ciąży, dlatego trzeba chociaż te badania moczu robić regularnie. Infekcja potrafi sprawić że szybka się skróci czasem bezobjawowo i zaczyna się poród... takze tyle dobrego w twojej sytuacji że były te skurcze i jednak zdążyłaś zauważyć i lekarz szybko zareagował. Bo z intencjami nie ma żartów niestety

Dzięki za informacje.
Mocz badam chyba co 2 tygodnie i kompletnie nic tam nie ma. Nawet posiew robiłam - nic nie wyszło.
Dzisiejszy wynik moczu - wszystko ok. Mam mieć pobierany wymaz z szyjki.
Biorę tez magnez i luteinę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry