Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią
mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli 
reklama
jak kapustę to musisz ja rozgnieść wałkiem, najlepiej w folii, włożyć do zamrażarki i jak się schłodzi to przykładaćDziewczyny, jeszcze jeden problem z piersiąmam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
![]()
Zdecydowanie nie bo już coś by się działoMoże to cisza przed burzą![]()
Odważna kobietaJak będzie indukcja to będzie drogami naturyOgólnie bardzo liczę na w pełni naturalny poród, bez znieczulenia czy oksytocyny. Podziwiam przy tej pogodzie w ogóle się ruszać
![]()

Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersiąmam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
![]()
Dziękuję! Mam wrażenie, że kapustą i te okłady pomogły i to praktycznie całkowicie. Uwielbiam was!Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.

Gratulacje. Super że w miarę gładko poszło. Dużo zdrówka dla was. Nabierajcie sił.Dziewczyny, my od 5.15 jesteśmy już razemo 23.40 odeszły mi wody, ktg bylo "ospale" i dostałam oksytocyne. Po godzinie malutka była już na świecie. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nierozpakowane
![]()
Wejdź sobie na blog Hafija, tam są fajne artykuły tez o postępowaniu w takich przypadkach. Polecam, niejeden raz korzystałam! Skarbnica wiedzyDziewczyny, jeszcze jeden problem z piersiąmam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
![]()
reklama
Patrycja029
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. U nas 39+4 i nadal cisza. Jutro jadę do szpitala
zobaczymy jak tam wszystko wygląda po badaniu i co nad dalej czeka. Trzymajcie kciuki