Dziewczyny, a czy tylko mnie przeraża temat wyprawki? Tzn ogólnie przeraża mnie macierzyństwo i to że będę musiała wychować człowieka... Ale wyprawka to już taki pierwszy krok. Stresuje mnie, że nie wiem co kupić, ile kupić, że w ogóle nic nie wiem. Że nie wiem jaki wózek będzie wystarczająco dobry, jakie łóżeczko, że ogólnie na niczym z tych rzeczy się nie znam... I w ogóle mnie nie ciągnie do robienia tych zakupów. Zawsze sobie wyobrażałam że w ciąży to aż się człowiek pali do tego żeby przygotować się na przyjście bobasa, że się tylko ciągle ogląda jakieś ciuszki, pieluszki, kocyki blabla itp., tymczasem ja jestem prawie w połowie ciąży, nie kupiłam dla dziecka dosłownie niczego, ani pół skarpetki i prawdę mówiąc strasznie nie chce robić tych zakupów. Wiem, że będzie trzeba, ale już czuje się beznadziejną matką że mnie ten temat w ogóle nie cieszy i że mnie absolutnie nie ciągnie do szykowania się na nowego członka rodziny...
Nie martw sie wyprawka, u każdej "wyjdzie w praniu" ja Ci moge napsiac co mnie sie przydało przy 1, ale, no właśnie ale

duzo rzeczy dostalam od kolezanek i kazdej sprawdziło się co innego

ja np uwielbiam body i pol śpiochy nic więcej nie chcialam

a kolezanki wolaly bluzki

i w sumie wola bo, tez maja po 2 dziecku i pomimo zimy, nienawidzą body, a ja w body ubieram mojego 2-latka tak mi, przypadly do gustu

na baby shower dostalam bujak, a moj syn wolał chustę

dziecko również wybierze co chce

najlepiej kupic z każdego rodzaju ubranek po 5 sztuk. Wtedy poczujesz co jest dla Ciebie najwygodniejsze i przez internet dokupisz - mamy luxus

porobnie srodki higieny, nie ma co robić zapasow bo dzieci niestety sie uczulają jak i rodzaj pampersow, ja mialam Nawrot wielorazowe na odparzenia

jedynie czego bym nie oddala to nosiboo pro- większy wydatek, ale na lata i dla 2 bobasa dokupuje caly, zestaw higieniczny osobny. Łóżeczko to tez zalezy od tego jaki, masz dom/mieszkanie. Bo jesli masz 2 piętra miej 2 łóżeczka by, dziecko moglo Ci spac wszędzie

wózek... Jedz do bobowózki dotknij i poczuj je

pisz jak masz pytania to postaramy sie odpowiedzieć, ale pamiętaj, ze kazdy ma swoje preferencji i przyzwyczajenia.