reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny czy Was też tak okropnie bolą plecy? Ja po nocach nie spie, ułożyć się nie mogę a na prawej stronie to już wg boli.. Nie wiem co robić bo już z siedzeniem i schylaniem mam problem..😭

Dziewczyny czy Was też tak okropnie bolą plecy? Ja po nocach nie spie, ułożyć się nie mogę a na prawej stronie to już wg boli.. Nie wiem co robić bo już z siedzeniem i schylaniem mam problem..😭
Właśnie się miałam zapytać o to samo. Mnie dzisiaj bardzo bolą plecy. Wydaje mi się że za dużo od siebie wymagam bo przecież samo się nic nie zrobi. Trochę sprzątania, obiad , spacer z dzieckiem i dzisiaj klapa. Kurcze do końca jeszcze tyle czasu a mi też już ciężko a w domu generalny remont. Podobno plecy z każdą ciąża bardziej bolą więc nie chce myśleć co może być za miesiąc u mnie...

W niektórych pozycjach też mnie bolą plecy.
Jeżeli chodzi o noc to śpię z poduszką w kształcie litery C i raczej wtedy jest ok 😉
Mnie też bolą plecy od początku ciąży w zasadzie...

A się zastanawiam czy tylko ja w tej ciąży mam takie konkretne zachcianki jak "mam ochotę na coś"... Nie mając nic konkretnego na myśli i nie mogąc znaleźć na co mam ochotę 🤣🤪
Też mam takie zachcianki 🤣 o ile na początku ciąży wiedziałam konkretnie co chce zjeść, tak teraz w ogóle nie mam pojęcia 🙄

Mnie też bolą plecy od początku ciąży w zasadzie...

A się zastanawiam czy tylko ja w tej ciąży mam takie konkretne zachcianki jak "mam ochotę na coś"... Nie mając nic konkretnego na myśli i nie mogąc znaleźć na co mam ochotę 🤣🤪
Też mnie to męczy 🤣zjadła bym coś, co nie wiem jak wygląda, jak smakuje i co to jest 🥰ale to bym zjadła 😅 ja zaraz opedzluje big maka 🤣

Też mi się zdarza mówić "mam na coś ochotę, ale nie wiem na co"😁 ale są też produkty które na samą myśl ślinka mi leci. Już dłuższy czas mam jazde na maliny i borówki prawie codziennie jem a do tego teraz doszły śliwki 😁 pycha... A dzisiaj to ful serwis bo jeszcze mieszanka owocowa Hortex😁 w poprzedniej ciąży jadłam codziennie banany i lody kaktusy. W takim samym czasie chodziłam w ciąży co teraz i pani w sklepie się śmiała bo mąż wszystkie kaktusy wykupował😁

Jak bolą plecy, to brak ruchu niekoniecznie może być dobrym rozwiązaniem. Może wręcz nasilić dolegliwości. Ważne jest, aby wszystko tam rociagać, przygotowywać na późniejszy okres ciąży i porod. Wiadomo, że nie należy się przemęczać, ale leżenie plackiem to zły pomysł. Polecam jogę dla kobiet w ciąży (np. na YouTube są filmiki z Małgorzatą Mostowską).

reklama
Wyszły mi liczne bakterię w moczu jutro idę na posiew żeby sprawdzić jakie dokładnie wynik będzie dopiero za kilka dni jak już go dostanę pójdę od razu do ginekolog póki co zakupiłam sok z żurawiny i jakoś próbuje się ratować. Borykała się któraś z was z bakteriami w moczu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry