reklama

Czerwcowe mamy 2022

A od jakiego wieku dzieci zaczynają jeździć w spacerówkach?Lato trwa tylko 3 miesiące a w Polsce nie są one aż tak gorące żeby dziecko mogło się przegrzać.I na słońcu przecież też nie będę zostawiać wózka.

reklama
To Ty zacienialas, ja w zeszłym roku widziałam taka gwiazdę, że szok.. idzie łaska z wózkiem, Żar się leję z nieba, że ledwo można wytrzymać, a ona w tym wózku ma odchylona budkę, a tam co? Niemowlak na brzuszku, gola lysa główka prosto w słońcu.. żadnej parasolki, nic!
Ojejku no to nieciekawie.No parasolka to podstawa A najlepiej nie wychodzić o takich godzinach 12- 15 tylko jak już to raniutko albo wieczorem.Aha,no i oczywiście krem z filtrem 50 obowiązkowo.

Ostatnia edycja:
Mam nieco starsze dzieci (syn za tydzień kończy 4 i córka 5 lat). Syn jest mega uparty. Sporo krzyczy (miał i miewa problemy ze słuchem, ale krzyczy również, jak wszystko jest ok 😅). Muszę sporo odpoczywać przez przepuklinę bardzo dużą. Sporo tłumaczyłam, trochę pokrzyczał ale jet ok. Ze statecznych zabaw gramy na rozłożonej kanapie w chińczyka, dobble, bawimy się autami na kanapie (najczęściej moje nogi robią tunele itp).
Muszę przyznać, że moim wybawieniem jest moja córka 😁😁 na codzień chodzą do Przedszkola, ale od początku Roku Hubert był w Przedszkolu 6 dni...
Ojej czemu tylko 6 dni? I od początku roku w sensie szkolnego czyli licząc od września czy od początku roku 2022 czyli od stycznia?:)

To Ty zacienialas, ja w zeszłym roku widziałam taka gwiazdę, że szok.. idzie łaska z wózkiem, Żar się leję z nieba, że ledwo można wytrzymać, a ona w tym wózku ma odchylona budkę, a tam co? Niemowlak na brzuszku, gola lysa główka prosto w słońcu.. żadnej parasolki, nic!
Widziałam identyczną sytuację tylko wózek pchała dumna babcia a nie mama :p pamiętam że pomyślałam sobie wtedy że jakby mama tego dziecka to zobaczyła by się wściekła :p 🙆🏻

No mi tą parasolkę podpowiedziała pediatra żeby stosować jak zobaczyła że jeżdżę z dzieckiem w kapelusiku i z zakrytą budą 🙈 powiedziała że tym sposobem to się wózek tylko wietrzy a nie dziecko 🤣 i kazała zdjąć czapeczkę, odkryć budę i robić cień z parasolki. Fajną ta pediatrę miałam, niestety niedawno przeszła na emeryturę. I właśnie, niby starsza a myślenie miała nowoczesne. Nie jak starej daty lekarze.

A od jakiego wieku dzieci zaczynają jeździć w spacerówkach?Lato trwa tylko 3 miesiące a w Polsce nie są one aż tak gorące żeby dziecko mogło się przegrzać.I na słońcu przecież też nie będę zostawiać wózka.
Spacerówka gdzieś od około 6 miesiąca. Zależy też od dziecka bo niektóre takie ciekawskie są że aż się prosi żeby je przesadzić do spacerówki żeby więcej widziały. Inne na spacerach wola uciąć sobie drzemkę i w takich sytuacjach jednak gondola wygodniejsza :)

Spacerówka gdzieś od około 6 miesiąca. Zależy też od dziecka bo niektóre takie ciekawskie są że aż się prosi żeby je przesadzić do spacerówki żeby więcej widziały. Inne na spacerach wola uciąć sobie drzemkę i w takich sytuacjach jednak gondola wygodniejsza :)
Moje np. na bank wcześniej będzie musiało zmienić gondolę na spacerówkę, jeśli ma zamiar urodzić się "wysokie".

Moja w gondoli jeździła 9miesiecy... Lipcowa a przeszliśmy na spacerówkę wiosną, za to szybko musiałam przestawić na przodem do świata, bo potrafiła mi w tej spacerówce wstawać, trzymać się budki i za nic nie chciała usiąść 🤣🤪
Tak więc na środku miasta przedstawiałam spacerówkę - pewnie wyglądało to dość śmiesznie :p

reklama
A moje dzieci akurat drobne, i zawsze nawet dłużej woziłam w gondoli, chyba tak do 7 miesiąca z tego co pamiętam :)
Ale moje też się nie garnęły do siadania za specjalnie :p
Moje dzieciaki spore, córa 56cm i 4kg, syn 57cm i 3,65kg i syn 58cm i 4,13 kg, do spacerówki wkładaliśmy jak już dobrze sami siedzieli, ale zawsze ta gondola w wózku była duża.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry