reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ile czasu wcześniej trzeba załatwiać taką szkołę w urzędzie miasta żeby udało się zapisać? A mam takie pytanie w podobnym temacie, 500+ dla dzidziusia to gdzie sie załatwia? W opiece społecznej?Tak jak becikowe? I czy to jedyny "zasiłek" ,który przysługuje pierwszemu dziecku? Przed ciążą nie pracowałam,jeśli to ma coś do rzeczy.Słyszałam,że od 7 miesiąca coś niby przysługuje, Ale nie jestem zorienowana 🙂
przysługuje Ci świadczenie kosiniakowe poczytaj albo zadzwon do urzędu miasta/ swojej gminy do działu świadczeń. Na pewno procedura jest opisana.

Ile czasu wcześniej trzeba załatwiać taką szkołę w urzędzie miasta żeby udało się zapisać? A mam takie pytanie w podobnym temacie, 500+ dla dzidziusia to gdzie sie załatwia? W opiece społecznej?Tak jak becikowe? I czy to jedyny "zasiłek" ,który przysługuje pierwszemu dziecku? Przed ciążą nie pracowałam,jeśli to ma coś do rzeczy.Słyszałam,że od 7 miesiąca coś niby przysługuje, Ale nie jestem zorienowana 🙂

Zobacz tutaj

Należy Ci się becikowe jedno razowego 1000zl porodowe 1000zl jednorazowe. 500+, rodzinne, i macierzyńskie 12miesiecy po 1000zl i jeżeli to drugie dziecko to 12tys na dziecko drugie..
I to w urzędzie pracy się załatwia?Do becikowego jest potrzebne chyba jakieś zaświadczenie ,że jestem pod opieką lekarza od 10 tygodnia ciąży to wystarczy mi np.opis usg z datą wykonania w 8tc?

I to w urzędzie pracy się załatwia?Do becikowego jest potrzebne chyba jakieś zaświadczenie ,że jestem pod opieką lekarza od 10 tygodnia ciąży to wystarczy mi np.opis usg z datą wykonania w 8tc?
W szpitalu ci wydadzą takie zaświadczenie po porodzie. O becikowe składasz wniosek do MOPSu lub GOPSu. Wniosek o 500+ składasz do ZUS.

reklama
W Internecie jest napisane że rodzinnego 95zł do ukończenia 5 roku życia A nie 1000zł.Chciałabym wiedzieć jak to jest żeby mnie potem w urzędzie w balona nie zrobili przez to że niedoinformowana jestem 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry