reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Czyli to jeszcze przed tobą? A możesz przez to rodzic sn?
Niestety u mnie będzie cc. Ale nie przez przepuklinę. Pierwsza córka miała ułożenie pośladkowe i było cc. Drugi syn niespełna półtora roku później i blizna była zagrożona rozejściem, było drugie cc. Trzecie cc już niestety w tym wypadku jest przesądzone.

Ja przepuklinę mam od dawien dawna. I po drugiej ciąży ginekolog powiedział mi że przepuklinę trzeba będzie operować po urodzeniu dziecka. I przyznam bez bicia że ja to po prostu olałam , bo przecież człowiek nie pójdzie do lekarza dopóki coś nie dolega. Ona mi nie przeszkadzała ale była wyczuwalna nad pępkiem. Po ostatnim porodzie sn na porodówce naciskali mi na brzuch w celu oczyszczenia chyba z tych skrzepów im IE bardzo bolało tu nad pępkiem jak dotykała i mówiłam jej że ja mam przepuklinę to zdziwiła się że taka duża by była. Ja tej przepukliny teraz nie widzę a brzuch mam już duży. Myślę że jutro powiem o niej na wizycie.

Niestety u mnie będzie cc. Ale nie przez przepuklinę. Pierwsza córka miała ułożenie pośladkowe i było cc. Drugi syn niespełna półtora roku później i blizna była zagrożona rozejściem, było drugie cc. Trzecie cc już niestety w tym wypadku jest przesądzone.
Z drugim dzieckiem zaszłas w ciążę1,5 rok po pierwszej ciąży zakończonej CC czy rodzilas po 1.5 roku? Pytam bo rozmawiałam z lekarzem o ewentualnej ciąży po CC i mówił że minimum rok trzeba odczekać

Z drugim dzieckiem zaszłas w ciążę1,5 rok po pierwszej ciąży zakończonej CC czy rodzilas po 1.5 roku? Pytam bo rozmawiałam z lekarzem o ewentualnej ciąży po CC i mówił że minimum rok trzeba odczekać
Rodziłam 1.5 roku później. Pospieszyliśmy się troszkę 😁 szczerze to żałuję tego pośpiechu, bo przez to nie mogłam rodzin sn. Po pierwszej cc bardzo szybko doszłam do siebie. Ale po drugiej to była jakaś masakra.

reklama
Znajoma miała ta siatkę właśnie wkładana przez przepuklinę ale już jej bardzo dokuczała i męczyła się w ciąży z nią i po założyli siatkę właśnie. Ja pamiętam że po 2 porodzie pojawiła mi się dziwna dziurką jakby nad pępkiem i bolało przy dotykaniu ale zniknęło a narazie teraz nic nie ma ale myślę o tym z tył głowy i oglądam czasami czy coś się pojawia.wtedy mu pokazywałam na wizycie po6tyg ale mówil zeby poczekać bo wszystko wraca na swoje miejsce itd

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry