reklama

Czerwcowe mamy 2022

Z drugim dzieckiem zaszłas w ciążę1,5 rok po pierwszej ciąży zakończonej CC czy rodzilas po 1.5 roku? Pytam bo rozmawiałam z lekarzem o ewentualnej ciąży po CC i mówił że minimum rok trzeba odczekać

Widać lekarz nie aktualizuje swojej wiedzy bo od 2018 Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników już 18 miesięcy po cc rekomenduje nawet poród naturalny po cc. Także nie ma żadnej przesłanki - oczywiście o ile na USG wszystko jest dobrze i się chce by po cc robić dłuższą przerwę od kolejnej ciąży niż 9 miesięcy

reklama
Widać lekarz nie aktualizuje swojej wiedzy bo od 2018 Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników już 18 miesięcy po cc rekomenduje nawet poród naturalny po cc. Także nie ma żadnej przesłanki - oczywiście o ile na USG wszystko jest dobrze i się chce by po cc robić dłuższą przerwę od kolejnej ciąży niż 9 miesięcy
Bardzo się cieszę że w każdej dziedzinie jesteś wystarczająco obeznana zarówno w tej kowidowej jak i ciążowej 😊

Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁

Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁
W moim rodzinnym mieście praktycznie mam już wszystko. A tu gdzie mieszkam to ubrania są tylko. 😆 Powoli w marcu zaczynamy rozglądać się za wózkiem, łóżeczkiem oraz fotelikiem ale te 3 rzeczy planujemy kupić w maju. 😊
A teraz - planujemy powoli kupować wanienkę, i kosmetyki 😊

My mamy prawie wszystko, bo corka ma 16 miesięcy, wiec większość rzeczy będzie po niej. Teraz będzie synek, ale ubranka mam od siostry i od kuzyna po ich chłopcach. Zostają tylko artykuły higieniczne i jakieś drobiazgi.

Mój synek w maju kończy 2 latka. Dla niego wszystko od podstaw musieliśmy kupić nowe bo starsze dzieci już duże i wszystko było oddane a w rodzinie małych dzieci nie ma. Teraz też będzie chłopczyk więc w zasadzie duuuzo rzeczy mam😁 ewentualnie nowy kocyk i jakieś ubranka tak dla pocieszenia😊 bo Franiowi nawet ubranka co do sztuki musiałam nowe kupić a że noworodki nie niszczą ubrań więc wszystko jak nowe spakowane leży 😊

ja mam po dzieciach dużo rzeczy na strychu i wyciągnę takie 0-3 dla chłopca i dziewczynki ze strychu, a wypiore tylko te uniwersalne resztę podzielę i jak będę w szpitalu to odpowiednia kupkę mąż wrzuci w pralkę i wyschnie za ten czas 😁 dokupilam kosz Mojżesza -tak serio to tylko do zdjęć bo nie potrzebuje go🙈 ale kosztował 35 zł to nawet za tyle dla córki zabawkowego pewnie nie kupię, i rozek-tez do zdjęcia głupia ja😅 ale używany na olx oraz kocyk królika który mi się już przy córce podobał więc teraz zakupiłam❤️ mam jeszcze czapeczki te co w miniaturce i smoczki do tego nowe. Wózek,wanienka,łóżeczko,kołyska to wszystko mamy na strychu i jak skończy nam się remont każe znieść sobie już łózeczko i ustawić w nowym pokoju❤️ czyli mam nadzieję połowa marca max ale liczę na męża że da radę wcześniej😅

reklama
Ja planuję zacząć wszystko szykować od marca. Tzn ja mam rzeczy po starszych dzieciach, ale trzeba wszystko poprzywozic (trzymamy u teściow bo mają duży dom) i odświeżyć, ubranka poprac i wyprasować, a dokupić to bardziej apteczne/higieniczne rzeczy. Chce aby na początku maja wszystko było już gotowe, myślę że te 2 miesiące to będzie akurat żeby bez stresu się przygotować:)
Moja córka (5 lat) już sie nie może doczekać kiedy zaczniemy przygotowania i ma na lodówce przyczepioną kartkę z kalendarzem na luty i wykreśla dni do ich rozpoczęcia 🙈❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry