reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Jak to na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia?

Do 30 dni po ustaniu zatrudnienia można rozpocząć L4, w porządku ciąży można je ciągnąć do końca i normalnie dostajesz pieniądze. Potem świadczenie rodzicielskie 1000zł - z tym, że po co masz się w to bawić. Nie dawaj satysfakcji pracodawcy. Miałaś umowę do marca 2022 i musisz zostać przywrócona do tej pracy, a umowa przedłużona do czerwca 2022. Dzisiaj bierzesz zaświadczenie o ciąży i jutro dzwonisz do pracodawcy, że ups okazało się, że w dniu zwolnienia byłaś w ciąży o czym nie wiedziałaś więc zgodnie z artykułem 177 kodeksu pracy nie mogą Cię zwolnić i tyle

pamiętaj że możesz iść na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia. Musisz je rozpocząć w ciągu 14 dni od ustania zatrudnienia. I musi trwać przynajmniej 30 dni Na ten moment mozesz ciągnąć 182, dni, od stycznia skracaja do 91 dni. Zasiłek dla bezrobotnych przy porozumieniu dopiero po 3 miesiącach

Z tego co czytałam to skrócenie nie będzie dotyczyło ciąży

Przy mojej becie chyba nie mam szans mieć jakichkolwiek objawów, ale przyjmuje wszystkie hurtowo[emoji7]
Mogę rzygać 9 msc i wszystkie inne też biorę, nawet hemoroidy! Oby tylko było dobrze [emoji3059]
Jaką masz betę? Ja póki co nic nie wiem , ale też wszystko zniosę dla tej wymarzonej kruszyny. Akurat zawrotów głowy się nie spodziewałam. W ogóle ta ciąża zaczęła się dla mnie piękną biegunką więc akurat hemoroidy to już mam XD XD XD ale powoli dochodzę do siebie :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry