reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A co do lekarza. Mi w 1i2 ciąży nie na każdej wizycie robił USG :p w 1trymestrze robił często a potem co druga wizyta USG a tak to tylko przykładał detektor tętna i tyle :)

reklama
Ja biorę mama DHA premium plus :) tylko są duże i czasem ciężko przełknąć 😂😂 czasami jak je zazyje zastanawiam się dlaczego ciągle odbija mi się ryba 😂😂😂
Udaloi sie dodzwonić do endokrynologa.. Ta babka chciała mi dać termin na lipiec ja mówię jaka sprawa.. Że ciąża wysokiego ryzyka.. Że złe wyniki i muszę zbić tag bo mam 3,72.. To mnie wcisnęła na teleporade na środę :p cieszę się bo zacznę za dwa dni wdrażać leczenie i zbijać tsh..
Rzeczywiście tabletki są naprawdęwielkie, niedawno także zaczęło odbijać mi się rybą 😅. Nie mialam tam na początku suplementacji 🤣

Ja chodzę z pakietu PZU zdrowie i wszystkie wizyty z usg są w cenie i badania diagnostyczne w większości zdecydowanej też :)
No to super mas ofertę :) ja mam z National nederlanden miesięcznie 61 zł i wizyty prywatne badania prywatne 😂 taka ofertę ma firma w której pracuje ... ale w sumie w PZU też mam dodatkowe ubezpieczenie (60zl muesiecznie) u mamy w pracy i tam z tego co kojarzę też nie mam... można to jakoś sprawdzić?

No to super mas ofertę :) ja mam z National nederlanden miesięcznie 61 zł i wizyty prywatne badania prywatne 😂 taka ofertę ma firma w której pracuje ... ale w sumie w PZU też mam dodatkowe ubezpieczenie (60zl muesiecznie) u mamy w pracy i tam z tego co kojarzę też nie mam... można to jakoś sprawdzić?
Hmm dodatkowe ubezpieczenie to coś innego niż ten pakiet PZU zdrowie. Chociaż, jeżeli Twoja mama jest w pracy podpięta pod to to powinna mieć możliwość za dopłata Ciebie, jako córkę do tego włączyć. Ja korzystam w pracy z tego, z tymże sporo dopłaca nam pracodawca wiec nie wiele mnie to kosztuje. Wiem, ze dodatkowa osoba z rodziny płatna jest więcej, ale w ciąży to i tak się opłaca przy wzięciu wysokiego pakietu.

Hmm dodatkowe ubezpieczenie to coś innego niż ten pakiet PZU zdrowie. Chociaż, jeżeli Twoja mama jest w pracy podpięta pod to to powinna mieć możliwość za dopłata Ciebie, jako córkę do tego włączyć. Ja korzystam w pracy z tego, z tymże sporo dopłaca nam pracodawca wiec nie wiele mnie to kosztuje. Wiem, ze dodatkowa osoba z rodziny płatna jest więcej, ale w ciąży to i tak się opłaca przy wzięciu wysokiego pakietu.
Im wyższy pakiet tym więcej badań i specjalistów jest bezograniczeń bezpłatnie. Wcześniej sprawdź sobie również, czy w Twoim mieście są w tym fajne placówki i lekarze. Ja mieszkam w Krakowie i na prawdę jest duży wybór.

Ja też biorę Pregnę start. Następne mam zamiar femibion 2 dha.
Co do pakietów, ja mam medicover rozszerzony, więc mam wszystko w pakiecie.

Ja chodzę prywatnie do kliniki w której miałam ivf, dojeżdżam 200km i kosztów nawet nie liczę bo głowa boli.. byleby było dobrze ❤️❤️ to kasę zawsze wyrwę, choćby z podziemi 😁😁

reklama
U mnie w pracy nie było możliwości wyboru pakietu był jeden I albo się chciało I płaci się albo nie, mama mnie do swojego dodała i płaci osobno czyli np. Za urodzenie dziecka dostanę I od siebie i od niej . Ale niestety chyba żadne wizyty nie są w pakiecie :( także dupa trza placic :(

Do góry